GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Savez udruga HOS-a: Kako to da Milanoviću nije smetala naša zastava dok je bio premijer?

Savez udruga HOS-a: Kako to da Milanoviću nije smetala naša zastava dok je bio premijer?
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2021 / 19:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Savez udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga prozvao je predsjednika Milanovića da ne poštuje jednu ratnu postrojbu i čuvare njene tradicije, nakon što je jutros predsjednik RH otkazao sudjelovanje na obilježavanju VRO Maslenica zbog osoba s 'ustaškim obilježjima'.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović otkazao je u petak sudjelovanje u programu obilježavanja 28. obljetnice VRO „Maslenica '93.“ u Zadru, nakon što je doznao kako se među sudionicima svečanosti nalaze i osobe koje nose ustaška obilježja i pozdrav, naveo je glasnogovornik Ureda predsjednika RH.

Savez udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga (UDHOS) u priopćenju je ustvrdio da predsjednik Milanović ne poštuje hrvatske zakone, ali ni 127 poginulih branitelja u vojno redarstvenoj operaciji Maslenica 1993..

"Obljetnica operacije Maslenica trebala je biti komemoracija i proslava, a ne incident. Razuman čovjek bi se sramio tog čina, razuman čovjek ne bi ni postupio tako i pokazao prijezir prema poginulima", priopćio je Savez.

Naveli su kako predsjednika Milanovića žele podsjetiti da je udruga HOS-a sa svojim ratnim obilježjima, grbom i zastavom, zakonito registrirana i prvi put odobrena još 1994. godine.

Podsjećaju da su u rujnu 2017. Ministarstvo uprave i zagrebački Gradski ured za opću upravu usvojili rješenje kojim se Savezu Udruga HOS-a odobrava upis u registar, a u kojem je opisano ratno znakovlje HOS-a.

"Iznad stiliziranog hrvatskog grba upisano velikim slovima HOS, a ispod grba 'upisano je manjim velikim slovima od gornje upisanog HOS za 50 posto manji ispis i glasi Za dom spremni", kažu u Savezu udruga HOS-a.

Podsjećaju i da je zastava HOS-a uvijek istaknuta na raznim obljetnicama, poput Kolone sjećanja u Vukovaru, ali i u Zagrebu 2015. na proslavi 20. obljetnice Oluje, kada je Zoran Milanović bio premijer.

Savez u priopćenju navodi i da je Vijeće za suočavanje s prošlošću zaključilo kako se obilježja korištena u Domovinskom ratu mogu koristiti u kontekstu Domovinskog rata, primjerice na komemoracijama.

"Ako ćemo se sramiti znakovlja pod kojim se ginulo braneći zemlju, onda ova zemlja nema budućnost", naveli su iz Saveza UDHOS-a. Dodali su kako poručuju predsjedniku Milanoviću: "ratnu zastavu ni četnici nam nisu uzeli, a nećete ni vi".

Tagovi: Savez udruga HOS-a, Savez udruga dragovoljaca hrvatskih obrambenih snaga, Hrvatske obrambene snage, Zoran Milanović
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE