GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Samo devet novooboljelih, ali i nova četiri smrtna slučaja u Hrvatskoj

Samo devet novooboljelih, ali i nova četiri smrtna slučaja u Hrvatskoj
KORONAVIRUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2020 / 14:20
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Devet je novooboljelih u Hrvatskoj, ukupno 2039 slučajeva. Testiranih je 32817, u zadnja 24 sata 1195.

-  Od jučer su preminule četiri osobe, u Koprivnici '37 godište, u Zagrebu ženska osobe 34 godište i dvije ženske osobe u Splitu, 1923. i 1931. godište. Svi su bolovali od teških bolesti, jedna osoba je bila na respiratoru. Ukupno je 1166 oporavljenih. Muških ima 46,2 posto, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Na respiratoru je 21 osoba. Hospitalizirane su 303 osobe, jedanaest manje nego jučer. Otpuštenih iz bolnica je 517 (devet više), izliječenih kod kuće 649 (54 više).

Prosječna dob je 51,24 godine. 53.8% su žene, 46.2% muškarci.

"Inspekcije civilne zaštite obilaze objekte i sve naše prve informacije govore da se uglavnom mjere poštuju, ako se utvrdi nešto kao nedostatak odmah se i riješi"

Što je s festivalima? Što je sa sajmom Jakuševac, otvaranjem Hrelića i slično?

"Oktoberfest je jedan ogroman festival na koji dolazi više milijuna posjetitelja iz svijeta i Europe. Mi u ovom trenutku ne možemo ni potvrditi ni opovrgnuti, to ovisi o epidemiološkoj situaciji, ali tko god nešto dugoročno želli planirati, bolje je da ne planira tako nešto, ako je nešto kratkoročno može se pričekati. Ja bih preporučio da se ne planira ako se nešto održava za šest mjeseci, nemoguće je znati.

"O Hreliću, zasad nećemo popuštati mjere koje se tiče takvih događaja, to će biti negdje pri kraju popuštanja mjera ako situacija to dozvoli."

O izborima

"Već dva mjeseca komuniciramo situaciju s jednom novom vrstom zaraze, novim virusom, koji je zahvatio cijeloi svijet, dajemo vrlo precizne informacije kako organizirati život sve u cilju zaštite zdravlja i života, a sada smo ušli u novu fazu, fazu popuštanja u kojoj ovaj stožer ima i delikatniju ulogu. Iz dana u dan ćemo pratiti kako se situacija razvija, a sve s ciljem da se više ne vratimo u ona restriktivna rješenja."

Tagovi: Vili Beroš, koronavirus, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE