GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

SAD: Broj zaraženih koronavirusom premašio milijun i pol

SAD: Broj zaraženih koronavirusom premašio milijun i pol
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.05.2020 / 21:30
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Broj slučajeva zaraze koronavirusom u SAD-u u ponedjeljak je prešao milijun i pol, uz trend rasta u južnim saveznim državama dok se broj smrtnih slučajeva povezanih s pandemijom približio 90 tisuća.

Većina saveznih država izvjestila je o smanjenju broja novih slučajeva zaraze koronavirusom u tjednu okončanom 17. svibnja dok je samo 13 država izvjestilo o povećanju tog broja u usporedbi s prethodnim tjednom.

Tennessee je imao najveći tjedni porast od 33 posto, broj novih slučajeva o kojima je izvijestila Louisiana veći je za 25 posto dok je Teksas izvijestio o povećanju od 22 posto u usporedbi s prvim tjednom u svibnju.

Michigan bilježi porast od 18 posto nakon pet tjedana u kojima je broj zaraženih padao a riječ je o državi koja ima razmjerno veliki broj umrlih jer je tamo zabilježeno više od 4800 smrtnih slučajeva.

No na razini SAD-a broj novih slučajeva povezanih s bolesti COVID-19 manji je za 8 posto u usporedbi s prethodnim tjednom čemu je doprinijela i činjenica da New York i New Jersey bilježe smanjenje broja novozaraženih.

Gotovo sve američke savezne države dopustile su pokretanje nekih gospodarskih djelatnosti kao i veću slobodu kretanja stanovništva iako je to potaknulo zabrinutost među zdravstvenim djelatnicima zbog mogućeg izbijanja drugog vala epidemije.

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) preporučio je saveznim državama da pričekaju s daljim popuštanjima restrikcija dok se ne uvjere da broj zaraženih koronavirusom u kontinuitetu pada u razdoblju od dva tjedna.

Tagovi: koronavirus u SAD-u, Covid-19, Centar za kontrolu i prevenciju bolesti
PROČITAJ I OVO
DIP: Otvorena sva biračka mjesta u inozemstvu, pa i ona u Dohi i Dubaiju
IZBORI
DIP: Otvorena sva biračka mjesta u inozemstvu, pa i ona u Dohi i Dubaiju
ZAGREB - U inozemstvu, gdje se izbori za Hrvatski sabor održavaju dva dana, u utorak i srijedu, u utorak su otvorena sva biračka mjesta određena za izbore, pa i ona u Dohi i Dubaiju, u kojima je vrijeme izrazito loše.
Poslijepodne stiže dramatična promjena vremena
PROMJENE
Poslijepodne stiže dramatična promjena vremena
ZAGREB - Danas će vrijeme biti umjereno do pretežno oblačno i razmjerno vjetrovito, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ANALITIČARI
Avdagić: Svijet se nalazi u vrlo dramatičnom trenutku
ZAGREB - U noći sa subote na nedjelju Iran je napao Izrael lansiravši više od 200 eksplozivom nakrcanih dronova te krstarećih i balističkih projektila izazvavši time novu eskalaciju napetosti na Bliskom istoku.
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
ODMAZDA
Izrael objavio: Odgovorit ćemo na napad
TEL AVIV - Načelnik stožera IDF-a upozorio je da će biti odgovora na iranski napad velikih razmjera.
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
PAD
U veljači izdano 3,8 posto manje građevinskih dozvola nego lani
ZAGREB - U Hrvatskoj je u veljači ove godine izdano 974 građevinskih dozvola što je 3,8 posto manje nego u istom mjesecu lani, podaci su Državnog zavoda za statistiku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE