GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sabor: Žestoko o referendumu i covid potvrdama

Sabor: Žestoko o referendumu i covid potvrdama
REFERENDUM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.02.2022 / 10:38
Autor: SEEbiz/h
ZAGREB - I prije formalne saborske rasprave o prijedlogu da se provjera potpisa prikupljenih za dvije Mostove referendumske inicijative povjeri Vladi, zastupnici su se u četvrtak žestoko sukobili u vezi s tim pitanjima, ali i smislenosti epidemiološkim mjera protiv koronavirusa.

Mostov Miro Bulj vladajuće je upitao zašto ne žele odrediti rok za održavanje referenduma kojima se traži ukidanje covid potvrda i prebacivanje odluka s Nacionalnog stožera na Sabor.

Čega se bojite? Mislio sam da je Lovro Kuščević nešto najgore, a sad je vidljivo da je radio po nalogu Andreja Plenkovića, rekao je Bulj, koji je bivšeg ministra uprave i ranije prozivao za krađu referenduma.

Zašto niste odredili rok, koji je interes blokirati, odnosno 'zabiti glogov kolac' u naše inicijative?, ustrajao je Bulj s pitanjima i poručio da je Nacionalni stožer samo političko tijelo.

I Peđa Grbin (SDP) kaže da Stožer od početka pandemije „vrluda, mulja“, da za razne ljude vrijede različita pravila.

Takvo je ponašanje dovelo do toga da Hrvatska ima najveći broj mrtvih od zaraze koronavirusom, takvo ponašanje HDZ dovelo je do ovakvog referenduma, on je vaša odgovornost, poručio je HDZ-u.

Grbin podsjeća da se kod zadnjeg prebrojavanja referendumskih glasova vuklo puno repova, pa apelira da se prebrojavanje ne daje Vladi nego DIP-u, da se odredi rok u kojem se to mora napraviti.

Marijan Pavliček (HS) čestitao je Mostu što je prikupio „dovoljno potpisa“, suglasan je da je Stožer prvenstveno političko tijelo, da je donosio politički motivirane, a ne epidemiološki opravdane odluke.

Jedna u nizu suludih mjera, je uvođenje covid potvrda jer je pokazalo da nije imala nikakav rezultat, kazao je i pozvao vladajuće da prihvate odluku naroda i dozvole da se referendum raspiše čim prije.

Ivana Posavec Krivec (Socijaldemokrati) kaže da je niz nejasnoća u prijedlogu Odbora za Ustav, pa je upitala planira li se manipulirati brojem potpisa, odnosno ukrasti referendum.

Jedina gora stvar od zloupotrebljavanja straha od cjepiva, je zlouporaba vlasti u režiji HDZ-a, kazala je Dalija Orešković (Centar) i HDZ-u poručila da "inženjeringom koji provodi, pokazuje da ne poštuje" državu, institucije, stranke, građane. Dosta!, uzviknula je.

Branko Bačić (HDZ) odbacuje oporbene prozivke, tumači kako Sabor odlučuje o tehničkom segmentu – o prijedlogu svog Odbora da se provjera prikupljenih potpisa povjeri Vladi i da u provjeri sudjeluju i predstavnici obje referendumske inicijative.

Ovaj referendum ide za tim da se ukinu covid potvrde, a one su uvedene kao i u drugim članicama EU, ukidanje znači indirektno i direktno zatvaranje hrvatskih granica i pridonosi širenju virusa u društvu, kazao je Bačić.

Tagovi: referendum, Sabor, rasprava, Most
PROČITAJ I OVO
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE