GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sabor: Oporba srušila kvorum jer se neće glasati o članstvu u HGK-u

Sabor: Oporba srušila kvorum jer se neće glasati o članstvu u HGK-u
KAOS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.01.2021 / 16:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Zbog nedostatka kvoruma, Hrvatski sabor odgodio je u petak glasovanje o raspravljenim točkama, među kojima su izmjene Zakona o obnovi od potresa, proglašenje isključivog gospodarskog pojasa u Jadranskom moru itd.

Iako je glasanje o ukidanju članarine HGK bilo najavljeno danas za podne, ta se točka uopće nije našla na planu glasanja.

Oporbeni zastupnici uložili su oštre prosvjede zbog takve odluke.

“Dosta je vašeg harača nad hrvatskim poduzetnicima, zatvorili ste ih!”, rekao je Grbin Jandrokoviću, na što mu je predsjednik Sabora dao dvije opomene.

“Nemojte me prozivati da štitim bilo kakve uhljebe”, rekao je Jandroković.

Moramo se boriti za naše poduzetnike, jer su obvezne članarine u HGK-u ozbiljan problem. Moramo se boriti za naše poduzetnike, rekao je Mostov Zvonimir Troskot.

“Glasat ćemo o tome kad se stvore uvjeti”, rekao je Jandroković.

Glasovanje odgađamo dok se ne steknu uvjeti, to neće biti danas, rekao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković nakon što je utvrđeno da nema uvjeta za glasovanje, odnosno izbrojano 75 zastupnika, jedan manje od potrebnih 76.

Prije toga Mostov Zvonimir Troskot prozvao je Jandrokovića da je Sabor sveo na cirkus, jer ne dozvoljava glasovanje o izmjenama Zakona o HGK koje je predložio Most tražeći da se ukine plaćanje obvezne članarine za HGK i tako rastereti poduzetnike.

Napravili smo sve po procedurama, no vi ste raspravu o našem prijedogu stavili kasno u noć, nismo spavali kako bi predstavili interese naših poduzetnika, rekao je Troskot prozivajući Jandrokovića da brani glasovanje o tom zakonu i da je Sabor sveo na cirkus. Mi u tome ne želimo sudjelovati, rekao je zastupnik.

Jandroković je odbacio njegove tvrdnje i ponovio kako će se o spomenutom zakonu glasovati kad se steknu uvjeti, odnosno kad završe konzultacije u redovima saborske većine.

Ranije je naglasio kako je, po Poslovniku, predsjednik Sabora taj koji odlučuje o dnevnom redu i glasovanju. Rasprava o izmjenama Zakona o HKG došla je na dnevni red nakon duge rasprave o Nacionalnoj razvojnoj strategiji, odgovorio je Troskotu.

Tagovi: Sabor RH, Zvonimir Troskot
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE