GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rusija na obljetnicu diplomatskih odnosa razočarana neprijateljskim stavom Hrvatske

Rusija na obljetnicu diplomatskih odnosa razočarana neprijateljskim stavom Hrvatske
RAZOČARANI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2022 / 22:50
Autor: SEEbiz / H
МОSKVA - Rusija je razočarana neprijateljskim djelovanjem vlasti u Hrvatskoj zadnjih mjeseci, no nada se povratku na međusobno korisnu suradnju, objavilo je u srijedu rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Priopćenje je objavljeno u povodu 30. obljetnice uspostave diplomatskih veza Moskve s Hrvatskom i Slovenijom, koju Moskva također optužuje za "rušenje bilateralnih veza".

Hrvatska i Slovenija osudile su rusku invaziju na Ukrajinu i priključile se europskim sankcijama protiv Moskve. Zagreb je u sklopu tih mjera u travnju protjerao 18 ruskih diplomata i šestero članova administrativnog osoblja.

"Žalosno je da su hrvatske vlasti zadnjih mjeseci zauzeli prema Rusiji izrazito neprijateljski stav koji oštro odudara od ostvarene kvalitete naših bilateralnih veza, razara njihove temelje i nanosi ozbiljnu štetu iskonskim interesima naroda dviju zemalja", stoji u priopćenju.

"Uvjereni smo da je takav destruktivni pristup bez perspektive i poguban", kažu na Smoljenskom trgu.

Ruska diplomacija je sigurna da će u Zagrebu prevladati zdrav razum i da će se "Hrvatska vratiti na put konstruktivnog dijaloga i međusobno korisne suradnje utemeljene među ostalim na svjesnosti o geopolitičkoj stvarnosti i o istinskim nacionalnim interesima."

Govoreći o Sloveniji, Moskva je razočarana odlukom vlade u Ljubljani da poduzme "ničim ne opravdane neprijateljske korake" koji su usmjereni na "rušenje bilateralnih veza unatoč povijesnoj logici njihova razvoja".

"Uvjereni smo da takva politika slovenskih vlasti koja je u suprotnosti s istinskim interesima naših prijateljskih naroda, na kraju ustupiti mjesto uravnoteženom stajalištu prirodnom za rusko-slovenske odnose", ističe rusko ministarstvo vanjskih poslova.

Tagovi: Rusija, Sergej Lavrov, odnosi Rusije i Hrvatske
PROČITAJ I OVO
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ANALITIČARI
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ZAGREB - Gost N1 televizije bio je politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković.
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
POZIV
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
ZAGREB - Premijerski kandidat Mosta Nikola Grmoja se oglasio na Twitteru.
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE