GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rusija će blokirati račune Navaljnoga na društvenim mrežama

Rusija će blokirati račune Navaljnoga na društvenim mrežama
BLOKADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2021 / 22:23
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - Ruski internetski regulator Roskomnadzor u srijedu je najavio da će blokirati internetske stranice i račune na društvenim mrežama povezane s disidentom Aleksejem Navaljnim koji je u zatvoru, a ovaj tjedan mu je već blokirano više desetaka stranica.

U poruci poslanoj AFP-u, Roskomnadzor piše da bi račune "ekstremističkih organizacija" Alekseja Navaljnog, kao i račune njegovih regionalnih podružnica diljem Rusije trebalo blokirati.

Organizacija smatra da su na tim računima "pozivi na ekstremističke aktivnosti i masovne nemire".

Roskomnadzor je u ponedjeljak već blokirao 49 internetskih stranica povezanih s Navaljnim.

Navaljni trenutačno služi zatvorsku kaznu u trajanju od dvije i pol godine zbog kršenja uvjetne kazne iz 2014. Njegovo utamničenje izazvalo je napetosti u odnosima sa Zapadom koji traži njegovo oslobađanje.

Blokiranje stranica i računa događa se nekoliko tjedana do parlamentarnih izbora u rujnu i nakon presude suda u lipnju kojom su udruge povezane s Navaljnim proglašene ekstremističke čime su zapravo proglašene nezakonitima.

Navaljnijevi saveznici ističu da nove mjere trebaju spriječiti rad oporbe prije izbora, u vrijeme pada popularnosti vladajuće stranke Ujedinjena Rusija.

Suradnici organizacija okarakteriziranih "ekstremističkima" mogu biti osuđeni na zatvorske kazne i zabranjeno im je natjecati se na izborima.

Tim Navaljnog zagovara strategiju "pametnog glasanja", a to znači dati glas u svakoj izbornoj jedinici kandidatu koji je najveći protivnik vladajuće stranke Ujedinjena Rusija.

Državno odvjetništvo traži ograničenje za Navaljnijevu suradnicu

Ruski državni tužitelji u srijedu su od suda zatražili da se Ljubov Sobol, bliska Navaljnijeva suradnica proglasi krivom za kršenje sigurnosnih propisa protiv covida-19 i da se protiv nje, u trajanju od dvije godine, donese niz ograničenja, rekao je njezin odvjetnik.

Tužitelji su od suda zatražili da Sobolovoj odredi ostanak u kući u vremenu od 22.00 do 6.00 sati u iduće dvije godine, da joj zabrani sudjelovanje u masovnim događajima i na političkim sastancima te da se policiji javlja četiri puta mjesečno radi provjere, tvitao je njezin odvjetnik Vladimir Voronin.

Sobol, koja kaže da je optužba protiv nje politički motivirana glupost, optužena je za kršenje sigurnosnih propisa o covidu-19 na uličnom prosvjedu organiziranom u znak potpore Navaljnome ranije ove godine.

Tagovi: Aleksej Navaljni, Vladimir Putin, Kira Jarmiš, Bjelorusija, Rusija, Aleksandaer Lukašenko
PROČITAJ I OVO
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE