GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Roglić u problemima nakon krađe kreditne kartice: Lana K. tvrdi da je s njim bila u vezi

Roglić u problemima nakon krađe kreditne kartice: Lana K. tvrdi da je s njim bila u vezi
PREOKRET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2020 / 19:11
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Branko Roglić, jedan od najbogatijih Hrvata, vlasnik i predsjednik Nadzornog odbora Orbico grupe, poduzetnik čije tvrtke imaju prihode od oko 2,38 milijardi kuna, trenutno vodi sudski postupak u kojem se dogodio turbulentni obrat.

Sve je, zapravo, počelo u prosincu prošle godine kada je Branko Roglić prijavio nestanak svoje kartice. Policija je nakon nekoliko dana privela njegovu bivšu zaposlenicu Lanu K., koja je u Policijskoj postaji Trnje priznala krivnju, a priznanje je snimljeno i videokamerom.

Zagrebačko općinsko državno odvjetništvo podiglo je potom optužnicu 15. travnja ove godine, a u postupku koji je slijedio Lana K. je osuđena na uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora uz rok kušnje od dvije godine. Osuđena je jer je na Roglićevoj platinastoj kartici “ispeglala” 30.798 kuna.

Deset mjeseci kasnije to njezino priznanje bit će dovedeno u pitanje.

Naime, njezin branitelj, odvjetnik Bojan Šupuković, uložio je žalbu na presudu donesenu temeljem kaznenog naloga, ponudio protuargumente tvrdeći da Lana K. nije počinila ono što joj se stavlja na teret i sud je ušao u sudski postupak.

Jutarnji list je u posjedu njezina iskaza na sudu u kojem iznosi detalje o prirodi odnosa s Brankom Roglićem te tvrdi da su bili u “intenzivnoj ljubavnoj vezi”. U pokušaju rasvjetljivanja ovog zamršenog slučaja kontaktirali smo i poduzetnika Roglića i njegovu bivšu zaposlenicu kako bismo ih suočili s tvrdnjama svakog od njih.

Cijeli obrat u ovoj priči dogodio se 30. rujna na zagrebačkom Općinskom sudu, kada je održano prvo ročiste - Lana K. porekla je kazneno djelo. U svojoj opširnoj obrani podrobno je opisala kako je s najbogatijim Hrvatom bila u osmogodišnjoj vezi. Prekinuli su, navela je, u studenom prošle godine, nakon što je u Orbicu dobila otkaz.

U tom interregnumu između podizanja optužnice i početka suđenja Lana K. već je kontaktirala neke medije, ponudila im SMS prepisku s Brankom Roglićem, audiosnimku na kojoj joj, kako smo doznali, prijeti da će zbog krađe završiti u zatvoru. Ponudila im je i fotografije na kojima su njih dvoje zajedno.

Lana K. nam je u telefonskom razgovoru potvrdila da je točno da se protiv nje vodi postupak, a na izričito pitanje o njezinu iskazu i tvrdnjama koje je u njemu iznijela pred sudski vijećem rekla je: “Ne mogu davati komentare”.

U tom iskazu tvrdi da su je navodno policajci prisiljavali da prizna nešto što nije počinila te da je bila u vezi s Brankom Roglićem. Pitali smo je može li to dokazati.

- U to uopće ne želim ulaziti i ništa ne mogu komentirati i davati izjave dok traje sudski postupak - rekla nam je.

Zašto je odjednom odlučila zašutjeti o postupku u kojem ju se tereti da je oštetila Roglića za 30.798 kuna, nije željela objasniti i prekinula je vezu. Ni njezin zastupnik odvjetnik Bojan Šupuković nije bio nimalo rječitiji. Kaže da o postupku ne može reći ništa jer za to nema odobrenje svoje klijentice.

U petak smo dobili i Branka Roglića, koji je slučaj komentirao kratko i suzdržano, opravdavajući to činjenicom da je suđenje u tijeku, potvrdio da se radi o postupku protiv njegove bivše zaposlenice.

- Ja sam karticu izgubio i ne znam kako je ona došla do nje. Ostajem pri svemu onom što se tvrdi u optužnici, ali obratite se sudu i zagrebačkoj policiji. Ne bih više o tome - odgovorio nam je Roglić, kojeg smo dobili u Makarskoj, gdje često provodi vikende.

Kad smo mu predočili da imamo iskaz u kojem njegova bivša zaposlenica tvrdi da je s njim bila u vezi te da za to navodno ima i neke dokaze, Roglić je to zanijekao i ponovno nam potvrdio da je ona bila samo djelatnica njegove tvrtke i ništa više.

No, što je točno Lana K. govorila u svojem ponovljenom iskazu, koji je u potpunosti preokrenuo priču?

Jutarnji list u posjedu je njezina iskaza, a spis se sastoji od niza intrigantnih pojedinosti o kojima bi se Branko Roglić kao oštećeni i kao svjedok trebao očitovati 24. studenog ove godine.

Tog dana sud bi trebao čuti i iskaz inspektora VIII. policijske postaje Trnje Tomislava K. On je, prema tvrdnji Lane K., na nju najviše vršio pritisak da prizna nešto što ona, kako tvrdi, nije počinila.

Ispitivanje policajca predložilo je tužiteljstvo.

Obrana se protivila njegovu ispitivanju jer iz obrane Lane K. proizlazi da je inspektor svojim postupanjem povrijedio službenu dužnost, pa smatra da njegov iskaz ne bi bio vjerodostojan te da bi mogao biti izložen disciplilnskoj i kaznenoj odgovornosti.

Međutim, i Tomislav K. i Branko Roglić uskoro će primiti sudski poziv i s Lanom K. i njezinim se tvrdnjama suočiti u sudnici.

Tagovi: Branko Roglić, Lana K., Orbico, Bojan Šupuković, krađa kreditne kartice
PROČITAJ I OVO
EU prihvatio hrvatski non paper: BiH treba izmijeniti izborni zakon ove godine
DIPLOMACIJA
EU prihvatio hrvatski non paper: BiH treba izmijeniti izborni zakon ove godine
BRUXELLES - Europska unija traži od Bosne i Hercegovine da se ove godine pozabavi ključnim reformama, prije svega izmjenom izbornog zakona.
Nestao liječnik iz Sibira koji je liječio Alekseja Navaljnog
RUSIJA
Nestao liječnik iz Sibira koji je liječio Alekseja Navaljnog
MOSKVA - Nestao je sibirski liječnik koji je liječio kritičara Kremlja Alekseja Navaljnog nakon što mu je pozlilo tijekom zrakoplovnog leta u Rusiji prošle godine, objavila je ruska policija u nedjelju.
Zadravec: Otkrila sam da dvoje liječnika falsificira dokumente
TVRDNJE
Zadravec: Otkrila sam da dvoje liječnika falsificira dokumente
ZAGREB - Predstojnica Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice Dijana Zadravec bila je gošća je RTL-a Danas gdje je, između ostalog, govorila o aktualnoj situaciji u KBC Sestre milosrdnice.
Od sutra privremeno zatvoren prijelaz sa Slovenijom Plovanija/Sečovlje
REŽIM
Od sutra privremeno zatvoren prijelaz sa Slovenijom Plovanija/Sečovlje
LJUBLJANA - Od ponedjeljka 10. svibnja, pa sve do 31. svibnja, za međunarodni i lokalni promet bit će zatvoren granični prijelaz sa Slovenijom Plovanija/Sečovlje, a promet će se preusmjeravati na prijelaz Kaštel/Dragonja, objavila je u nedjelju slovenska policija.
Plenković ima najgori rejting u posljednjih godinu dana
CRO DEMOSKOP
Plenković ima najgori rejting u posljednjih godinu dana
ZAGREB - RTL je objavio rezultate CRO Demoskopa, ankete o rejtingu stranaka i političara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE