GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Roditeljima iz Pule prijeti do petnaest godina zatvora

Roditeljima iz Pule prijeti do petnaest godina zatvora
TRAGEDIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.10.2021 / 21:02
Autor: SEEbiz / Dnevnik.hr
PULA - Mjesec dana pritvora dobili su roditelji preminulog dječaka iz Pule, i to kako ne bi utjecali na svjedoke.

On je, prema prvim izvidima, umro od posljedica zanemarivanja, odnosno roditeljske nebrige o njegovu zdravlju, javlja Dnevnik Nove TV.

Protiv roditelja 15-godišnjeg dječaka iz Pule, pulskog gimnazijalca koji je u srijedu umro u pulskoj bolnici od posljedica višemjesečne bolesti, kroničnog dijabetesa i vjerojatno upale pluća, u subotu je određen jednomjesečni pritvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke.

Roditelji su osumnjičeni da su zbog grube povrede djetetova prava, zanemarivanja i nebrige za njegovo zdravstveno stanje, prouzročili njegovu smrt.

'Ja vam mogu potvrditi da je sutkinja istrage odredila istražni zatvor I to zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke. On će trajati dok se ne ispitaju svjedoci', rekao je Siniša Milevoj, odvjetnik majke, prenosi Dnevnik Nove TV.

Majka i otac su, priopćilo je državno odvjetništvo, od ljeta ove godine bili svjesni lošeg zdravstvenog stanja djeteta, ali nisu tražili liječničku pomoć.

'Županijsko državno odvjetništvo u Puli donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da su bi počinili kazneno djelo povrede djetetovih prava kojim je prouzročena smrt jednog djeteta', kazao je Mirko Gruić, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Puli.

Prvookrivljena, majka, pozvala je hitnu pomoć, ali već je bilo kasno. Samo nekoliko sati nakon poziva, dijete je preminulo.

'Pravo djeteta je uvijek iznad roditelja, roditelj ne smije u niti jednom trenutku ni uz vjeru ni uz svoje druge želje i običaje uskratiti svojoj djeci pravo na zdravstvenu zaštitu', ističe Jasna Karačić, predsjednica Hrvatske udruge za promicanje prava pacijenata.

Kako je potvrđeno iz Centra za socijalnu skrb u Puli, ova obitelj do sada nije bila u njihovom sustavu, a troje malodobne djece im je oduzeto. Problema s ovom obitelji, koja živi kao dio vjerske zajednice u okolici Pule, nije imala ni policija.

Sada će nastaviti provoditi izvide. Nalazi obdukcije, koja će utvrditi uzrok smrti, čekaju se, kao i rezultati dodatnih toksikoloških nalaza. Utvrdi li im se krivnja, roditeljima prijeti i do 15 godina zatvora, izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar.

Fotografija: Saša Miljević, Pixsell

Tagovi: roditelji iz Pule, Siniša Milevoj, Mirko Gruić
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE