GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rimac pronašla prislušnu bubicu u automobilu i ubrzala vlastito uhićenje

Rimac pronašla prislušnu bubicu u automobilu i ubrzala vlastito uhićenje
NOVI DETALJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2020 / 09:53
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Istraživanje protiv bivše državne tajnice u Ministarstvu uprave Josipe Rimac moralo je biti prekinuto jer je ona otkrila prislušni uređaj u svom automobilu, piše u nedjelju Jutarnji list.

Istraživanje protiv bivše kninske gradonačelnice Josipe Rimac zbog indicija u koruptivne radnje i iskorištavanje položaja za nezakonita pogodovanja policija i USKOK počeli su provoditi prije više mjeseci, prema svemu sudeći krajem 2019.

U sklopu tih istraživanja nad njom su uz odgovarajuće naloge suca istrage Županijskog suda, kako Jutarnji list neslužbeno doznaje, provodile i tzv. posebne mjere tajnog praćenja i prisluškivanja. Pored već uobičajenog prisluškivanja telefonskih razgovora, Josipa Rimac bila je i pod fizičkim nadzorom policijskih ekipa, a usto je i njezin automobil bio ozvučen.

Istražitelji su u njezin automobil ubacili “bubu”, te su tako snimali sve njezine razgovore u automobilu. Navodno je upravo u tim razgovorima pribavljeno najviše inkriminirajućeg dokaznog materijala. Vjerojatno bi se, kako smatraju istražitelji na temelju “poslova” koje je započela, prikupilo i još više da sredinom tjedna nije došlo do nepredviđenog razvoja situacije.

Josipa Rimac navodno je imala stručne osobe koje su joj i ranije obavljale “antiprislušni” pregled vozila i prostorija u kojima boravi. Tako su ovoga puta pronašli “bubu”. Kako Jutarnji list doznaje iz pouzdanih izvora, Rimac je nakon toga odlučila prijaviti pronađeni predmet kod nadležnih institucija.

Vrlo vjerojatno službene osobe kojima je prijavila pronalazak nisu ni znale da se radi o prislušnim uređajima koje su joj uz potrebne sudske naloge ubacili njihovi kolege. No istražitelji koji su radili na slučaju odmah su shvatili da su njihove mjere kompromitirane te da odmah moraju krenuti s realizacijom akcije s do tada prikupljenim materijalima.

Tako su u četvrtak ishođeni nalozi za pretrese, napravljena je priprema akcije u čiju se realizaciju krenulo u petak ujutro kada su počela uhićenja osumnjičenih u Zagrebu i na području Dalmacije, piše u nedjelju Jutarnji list.

Tagovi: Josipa Rimac, USKOK, korupcija, Ante Sladić, Hrvatske šume, Ružica Njavro, Nataša Trubić, Ana Mandac
PROČITAJ I OVO
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ANALITIČARI
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ZAGREB - Gost N1 televizije bio je politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković.
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
POZIV
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
ZAGREB - Premijerski kandidat Mosta Nikola Grmoja se oglasio na Twitteru.
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE