GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Remont kanadera: Dvojica mehaničara ZTC-a optuženih za rad u fušu dala otkaze

Remont kanadera: Dvojica mehaničara ZTC-a optuženih za rad u fušu dala otkaze
KANADERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.08.2022 / 22:52
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U jeku protupožarne sezone u Zrakoplovno-tehničkom centru (ZTC), državnoj tvrtki u kojoj se servisiraju protupožarni zrakoplovi, dvojica mehaničara koji su s bolovanja odlazili raditi u inozemstvo dala su po pisanju medija otkaze.

Jedan od njih odgovorio je za Dnevnik Nove TV da ne želi više biti dio te kaljuže, ne samo zbog medijskih napisa, te ustvrdio da zaposlenici imaju gdje raditi jer imaju odlične reference, traže ih i cijene. Tvrdi da je do stanja s protupožarnim avionima dovelo nesposobno tehničko vodstvo ZTC-a.

Šef uprave ZTC-a Zdravko Klanac izjavio je početkom kolovoza da je snimka mehaničara koji je sam sebe fotografirao u Austriji i slao kolegama razlog za izvanredni otkaz.

Tada je istaknuo da se smatra odgovornim za kašnjenje servisa protupožarnih aviona, ali je nadodao da mu je savjest čista.

”Na čelu sam ZTC-a i odgovoran sam za sve dobre i loše stvari. Moja savjest je mirna, što se mene tiče i velikog broja ljudi, napravili smo sve da se radovi naprave. Imamo 27 mehaničara, njih šest je na godišnjem, dvoje se vraća idući ponedjeljak”, precizirao je.

Upitan za radnike ZTC-a za koje mediji tvrde da su na bolovanju, a istovremeno rade u inozemstvu, Klanac je odgovorio da je za to čuo iz medija.

”Za jednog od njih smo od inspekcije HZZO-a tražili provjeru bolovanja. Čuo sam da netko od vas ima snimke. Za mene je ta snimka za izvanredan otkaz. Čuo sam da se radi o mehaničaru koji se sam sebe fotografirao u Austriji i slao kolegama”, ocijenio je dodajući da ”nije istražni organ”.

Trenutno je u Hrvatskoj na raspolaganju šest protupožarnih zrakoplova, a najavljivalo se da će do 15. kolovoza biti njih 10.

Početkom kolovoza objavljeno je da se rokovi za popravak protupožarnih aviona pomiču na 15. kolovoza, a uprava ZTC-a kao opravdanje tada je navodila problematične i zahtjevne radove.

„Nitko na svijetu ne može jamčiti ovakvu vrstu radova na letjelicama. Ne proizvodimo cipele. Radimo na zrakoplovima starima 20 godina, svako testiranje kod mene osobno budi strah jer ne znam što ćemo novo otkriti. Ne smijemo si dozvoliti da avion iz ZTC-a izađe neispravan”, kazao je tada Zdravko Klanac, šef uprave ZTC-a.

Tagovi: remont kanadera, kanaderi, Zdravko Klanac, Zrakoplovno tehnički centar
PROČITAJ I OVO
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE