GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Relković otkrio jak adut u Istri

Relković otkrio jak adut u Istri
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.05.2020 / 22:08
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Politički analitičar Ivica Relković, savjetnik Stranke s Imenom i Prezimenom i bivši Mostovac, u posljednje vrijeme postao je često medijsko lice kao zagovaratelj promjena na uzburkanoj predizbornoj političkoj nacionalnoj sceni.

U intervjuu za Glas Istre otkrio je, između ostalog, i koga Stranka s imenom i prezimenom namjerava isturiti u Istri.

Stranka s Imenom i Prezimenom nema Pervana, Dreleta i druge zabavljače a la "Večernja škola" - možda ste preozbiljni?

- Mislim da birači i prije, a posebno poslije korona stvarnosti, ne reagiraju na estradne ponude u politici nekakvom golemom količinom glasova. Ključno je ponuditi znanje, a ne samo poznate face iz nekog zabavnog ili sportskog područja. Drugo je pitanje ako te osobe imaju i svoje profesije i znanja u drugim, a ne samo estradnim područjima. Evo, stranka s Imenom i Prezimenom ponudit će ime iz područja kulture baš i u vašoj osmoj izbornoj jedinici u imenu maestra Igora Vlajnića, dirigenta opere Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci. A on je, uz dva magisterija iz muzičkih područja, ostvario i magisterij iz ekonomije.

Rezultati izbora mogli bi biti izjednačeni, a velike koalicije zasad, kažu svi u HDZ-u i SDP-u, neće biti. Hoće li se većina opet slagati trgovanjem s manjincima, dijasporom i prebjezima?

- Zaista je to sada nemoguće prognozirati, jer se HDZ ozbiljno urušavao krizama svojih ministara i njihovih imovinskih kartica, a onda ga je korona kriza digla iz pada, jer su birači bili fokusirani samo na stožer, a ne i na ostala područja života. S druge strane Milanović je predsjedničkom pobjedom dao krila SDP-u, ali ta krila kao da nemaju snage ići iznad tog Milanovićeva miraza. Škoro može zapravo samo s HDZ-om nakon izbora, ali HDZ Andreja Plenkovića upravo bježi iz takve desne politike koju simboliziraju lica oko Škore.

Kako će onda izgledati postizborni pregovori onih koji Andreja Plenkovića smatraju krivcem za lijevo skretanje HDZ-a? Kako će Ivan Penava za mjesec i pol dana dolaziti koalirati s onim koga je sada napustio nezadovoljan njegovom politikom.

- Da, sve je to pomalo konfuzno. A Hrvatska treba ozbiljnost u ekonomskoj situaciji kakva nam se sprema. Tu je i određena šansa za Stranku s Imenom i Prezimenom da politiku ispraznog prepucavanja preusmjeri u kolosijek ozbiljnosti.

Tagovi: Ivica Relković, Stranka s imenom i prezimenom, Andrej Plenković, Zoran Milanović, parlamentarni izbori u Hrvatskoj, Igor Vlajnić
PROČITAJ I OVO
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE