GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rekordni broj oboljelih u Rusiji; Putin najavljuje postrožavanje mjera

Rekordni broj oboljelih u Rusiji; Putin najavljuje postrožavanje mjera
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.05.2020 / 14:08
Autor: SEEbiz / H
MOSKVA - Rusija je danas prijavila 9.623 nova slučaja zaraze koronavirusom, dosad najviši dnevni broj od početka pandemije u kojoj su ukupno zaražene 124.054 osobe, uglavnom u glavnom gradu Moskvi gdje gradonačelnik prijeti smanjiti broj putnih propusnica.

Broj smrtnih slučajeva diljem zemlje narastao je na 1.222 nakon što je u protekla 24 sata umrlo 57 ljudi, rekao je ruski stožer za koronavirus poslije revidiranja broja zaraženih od prethodnog dana.

Rusija je od kraja ožujka bila u djelomičnoj karanteni koja je donesena zbog suzbijanja zaraze koronavirusa. U Moskvi, ljudi koji nisu nabavili posebnu dozvolu za slobodno kretanje, mogu napustiti svoje domove samo zbog odlaska u kupnju, šetanja psa ili bacanja smeća.

Predsjednik Vladimir Putin naredio je da se restriktivne mjere koje uključuju neradne dane, nastave do 11. svibnja, kad zemlja završava sa slavljem Praznika rada i Dana pobjede.

Usprkos relativno niskom broju zaraženih i smrtnih slučajeva u usporedbi s SAD-om, Italijom i Španjolskom, koje je najsnažnije pogodila zaraza, epidemija u Rusiji još nije dosegnula svoj vrhunac.

Moskovski gradonačelnik Sergej Sobjanin apelirao je na Moskovljane da se nastave samoizolirati. Rekao je da broj kritično bolesnih pacijenata raste, no ne po najgorem scenariju.

- Međutim, jasno je da je prijetnja u porastu, rekao je na svome blogu.

Sobjanin je rekao televiziji Rossiya-1 da moskovske vlasti mogu srezati broj digitalnih propusnica za putovanje po gradu ako se situacija pogorša.

Premijer Mihail Mišustin, drugi najvažniji dužnosnik u zemlji nakon Putina, rekao je predsjedniku u četvrtak da je pozitivan na koronavirus te da privremeno silazi s dužnosti kako bi se oporavio.

Prvi potpredsjednik vlade, Andrej Belousov, trenutačno obnaša dužnost premijera.

U petak, još jedan član ruske vlade, ministar građevinarstva Vladimir Jakušev, izjavio je da mu je dijagnosticiran virus i da će se liječiti u bolnici.

Dmitrij Volkov, jedan od njegovih zamjenika, također je pozitivan, reklo je ministarstvo.

Tagovi: Rusija, koronavirus u Rusiji, Sergej Sobjanin, Moskva, Vladimir Putin
PROČITAJ I OVO
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE