GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Referendumi ključna točka Škorina programa

Referendumi ključna točka Škorina programa
PROGRAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.06.2020 / 13:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro objavio je u srijedu svoj izborni slogan koji glasi "Zato što svoje volim" i najavio da će putem referenduma građani odlučivati čak i o raspuštanju Vlade.

"Vrijeme je iznošenja izbornih programa i obećanja, kao što vidite neki imaju po nekoliko stotina stranica, jako puno točaka, i sve skupa se pretvorilo u natjecanje u laganju, i u onoj disciplini 'što nas košta opet obećati'", poručio je Škoro na svojem facebook profilu.

Naglasio je kako je Pokretu u središtu svih politika hrvatski čovjek, obitelj i domovina. "Mi nikada nećemo dati svoje vode, zemlju i šume", dodao je.

Pod sloganom "Zato što svoje volimo" istaknuo je sedam smjernica u kojima je obećao da "neće lagati, varati i krasti", pustit će policiju da radi svoj posao, DORH-u da podiže optužnice, a suce da sude po zakonima.

"Zato što svoje volimo omogućit ćemo zdravu poduzetničku klimu, zapošljavanje po sposobnosti i stvaranje uvjeta za povratak u Hrvatsku, nećemo dopustiti zlostavljanje ugroženih skupina, vladanje državom putem 'žetončića' i pogodovanje etno biznismenima", kaže Škoro.

Također obećaje da će brinuti od djeci i mladima, braniteljima i umirovljenicima, te potaknuti rješavanje pitanja nestalih osoba, graničnih sporova i zakona o izborima i referendumima.

"Zato što svoje volimo, za sve ćemo putem referenduma pitati hrvatski narod, i ako treba odstupit ćemo, podnijeti ostavke i raspisati nove izbore", poručio je Škoro u snimci.

U ključnim točkama programa objavljenog na stranicama Domovinskog pokreta, navodi se kako se zalažu za "EU kao konfederalnu zajednicu suverenih država, a ne kao nadnacionalnu, federalnu i u perspektivi unitarnu državu".

Biračima su u programu zajamčili da neće dopustiti ponavljanje "zastrašujućih primjera krađe referendumskih inicijativa, kao što se to dogodilo u 9. mandatu saziva Sabora".

"Vlastito političko, državotvorno, društveno i kulturno javno djelovanje vidimo u očuvanju i nadgradnji izvornih vrijednosti starčevićanstva i radićevštine, kao i u zaštiti jezičnog, vjerskog i kulturnog identiteta hrvatskoga naroda", stoji u programu.

Najveća prijetnja Hrvatskoj je demografska kriza, koju žele zaustaviti i iniciranjem procesa povratka Hrvata iz inozemstva. Obećavaju decentralizaciju i značajno smanjenje broja ministarstava te reformu i teritorijalni preustroj javne uprave.

Domovinski pokret zalaže se za smanjenje poreza i parafiskalnih nameta te represije poreznog sustava i državnog inspektorata prema građanima, gospodarstvu i poduzetništvu.

Tagovi: Miroslav Škoro, Domovinski pokret, referendumi
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE