GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ravnateljstvo policije zbog visokorizničnog Superkupa uspostavilo stožer

Ravnateljstvo policije zbog visokorizničnog Superkupa uspostavilo stožer
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2022 / 17:11
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ravnateljstvo policije u srijedu je izvijestilo da je preuzelo koordinaciju osiguranja visokorizične subotnje utakmice nogometnog Superkupa između Dinama i Hajduka, ali i budućih utakmica, a uspostavilo je i stožer na čijem je čelu zamjenik glavnog ravnatelja policije.

Obavještavajući o svim do sada provedenim sigurnosnim pripremama oko osiguranja visokorizičnog susreta u subotu 9. srpnja na maksimirskom stadionu, s početkom u 20 sati, policija je pozvala i klubove da poduzmu sve kako bi njihovi navijači bili upoznati s pravilima ponašanja na stadionu.

U Ravnateljstvu policije ističu da uspostavljeni stožer koordinira i rukovodi policijskim snagama, daje organizatorima upute kod izrade planova osiguranja, predlaže organizatoru i zaštitarskim službama kako umanjiti rizik, prikuplja sigurnosno interesantne podatke, ali i informira javnost.

Za gostujuće navijače 2500 personaliziranih ulaznica

Intenzivne pripreme osiguranja nogometne utakmice superkupa policija je počela 24. lipnja te je s osobama nadležnim za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) te klubova Dinamo i Hajduk, "raspravilo o svim segmentima pripreme i provedbe osiguranja koji imaju utjecaj na sigurnost u odigravanju ovog nogometnog susreta".

U policiji naglašavaju da su u dosadašnjoj intenzivno komunikaciji pojašnjene obveze organizatora propisane zakonima o javnom okupljanju i sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a organizator je izvijestio o dodatnim mjerama sigurnosti koje će poduzeti na sjevernoj i južnoj tribini te čuvanju stadiona.

Policija je izvijestila da su Dinamo i Hajduk potpisali 29. lipnja ugovor kojim je određen broj od 2500 ulaznica za gostujuće navijače koji će biti smješteni na južnoj tribini, čime su stvoreni preduvjeti da Hajduk može započeti s prodajom personaliziranih ulaznica, a koja završava najkasnije dva dana prije početka utakmice. U policiji naglašavaju da popis personaliziranih ulaznica gostujućih navijača mora biti finaliziran 24 sata prije početka utakmice.

Uz to, usaglašena su pravila najave i unosa transparenata, bubnjeva i megafona putem službene pisane korespodencije u koju ima uvid Ravnateljstvo policije i HNS. U policiji ističu da spor oko eventualno nenajavljenih transparenata prvo dogovorno rješavaju klubovi, a potom policija koja će nakon pregleda transparenata dozvoliti navijačima njihovo postavljanje na tribine.

Ravnateljstvo policije je izvijestilo da policija i HNS od Hajduka redovno primaju informacije o putovanju gostujućih navijača te će, sukladno dobivenim informacijama, redovito ažurirati planove osiguranja. Prema do sada zaprimljenim informacijama te na temelju podataka o broju predviđenih ulaznica za gostujuće navijače, a koji je relativno visok, policija je započela pripreme oko definiranja pravaca putovanja navijača, kao i stajališta za navijače.

Policija je precizirala da su za stajališta određena odmorišta Nadin, Janjče i Dobra, dok će po dolasku na naplatnu postaju Lučko biti formirane kolone te će navijače organizirano prepratiti do stadiona. Policija gostujućim navijačima jamči pravovremeni dolazak u zonu stadiona do 17 sati nositeljima transparenata, odnosno do 17,30 sati ostalim navijačima. U policiji podsjećaju da gostujući navijači koji organizirano putuju vlakom imaju organiziran vagon-restoran u kojem se prodaju jelo i piće.

Ispod južne tribine hrana, bezalkoholna pića i sanitarni prostor

Organizator GNK Dinamo je, priopćava policija, prijavio javno okupljanje i fan zonu te je službeno prezentirao sve što će poduzeti prema zakonskim obvezama.

Posebno je naglašeno da će na poligonu za obuku vozača i tržnice Borongaj biti 10 kemijskih WC-a, dok će na stadionu ispod južne tribine biti dostupna hrana, bezalkoholna pića i sanitarni prostor. Dodaje i kako je organizator o uputama za posjetitelje obavijestio gostujući klub.

U policiji zaključno obavještavaju kako će i nadalje održavati sigurnosne sastanke s predstavnicima klubova i HNS-om kako bi raspravili eventualne nejasnoće, dok će se Ravnateljstvo policije i nadležna Policijska uprava zagrebačka još jednom oglasiti priopćenjem s informacijama oko posebne regulacije prometa te drugim potrebnim obavijestima.

''Potičemo i pozivamo gostujući i domaći klub da poduzmu sve kako bi njihove navijačke skupine bile upoznate s pravilima ponašanja te postupale sukladno njima'', zaključuje u priopćenju Ravnateljstvo policije.

Tagovi: Ravnateljstvo policije, superkup, Torcida, Bad Blue Boys
PROČITAJ I OVO
GONG prozvao i Milanovića i Ustavni sud
REAKCIJE
GONG prozvao i Milanovića i Ustavni sud
ZAGREB - Gong je u subotu ocijenio kako se predsjednik Republike Zoran Milanović ne ponaša kao odgovoran državnik, ali niti Ustavni sud ne djeluje kao čuvar Ustava jer se svojim loše obrazloženim upozorenjem Milanoviću stavio iznad Ustava.
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
NA SLOBODI
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
BEOGRAD - Glumcu Sergeju Trifunoviću poslije saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ukinuto je zadržavanje.
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
REAKCIJE
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
ZAGREB - Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE