GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ravnateljstvo policije zbog visokorizničnog Superkupa uspostavilo stožer

Ravnateljstvo policije zbog visokorizničnog Superkupa uspostavilo stožer
POTEZI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2022 / 17:11
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Ravnateljstvo policije u srijedu je izvijestilo da je preuzelo koordinaciju osiguranja visokorizične subotnje utakmice nogometnog Superkupa između Dinama i Hajduka, ali i budućih utakmica, a uspostavilo je i stožer na čijem je čelu zamjenik glavnog ravnatelja policije.

Obavještavajući o svim do sada provedenim sigurnosnim pripremama oko osiguranja visokorizičnog susreta u subotu 9. srpnja na maksimirskom stadionu, s početkom u 20 sati, policija je pozvala i klubove da poduzmu sve kako bi njihovi navijači bili upoznati s pravilima ponašanja na stadionu.

U Ravnateljstvu policije ističu da uspostavljeni stožer koordinira i rukovodi policijskim snagama, daje organizatorima upute kod izrade planova osiguranja, predlaže organizatoru i zaštitarskim službama kako umanjiti rizik, prikuplja sigurnosno interesantne podatke, ali i informira javnost.

Za gostujuće navijače 2500 personaliziranih ulaznica

Intenzivne pripreme osiguranja nogometne utakmice superkupa policija je počela 24. lipnja te je s osobama nadležnim za sigurnost Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) te klubova Dinamo i Hajduk, "raspravilo o svim segmentima pripreme i provedbe osiguranja koji imaju utjecaj na sigurnost u odigravanju ovog nogometnog susreta".

U policiji naglašavaju da su u dosadašnjoj intenzivno komunikaciji pojašnjene obveze organizatora propisane zakonima o javnom okupljanju i sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, a organizator je izvijestio o dodatnim mjerama sigurnosti koje će poduzeti na sjevernoj i južnoj tribini te čuvanju stadiona.

Policija je izvijestila da su Dinamo i Hajduk potpisali 29. lipnja ugovor kojim je određen broj od 2500 ulaznica za gostujuće navijače koji će biti smješteni na južnoj tribini, čime su stvoreni preduvjeti da Hajduk može započeti s prodajom personaliziranih ulaznica, a koja završava najkasnije dva dana prije početka utakmice. U policiji naglašavaju da popis personaliziranih ulaznica gostujućih navijača mora biti finaliziran 24 sata prije početka utakmice.

Uz to, usaglašena su pravila najave i unosa transparenata, bubnjeva i megafona putem službene pisane korespodencije u koju ima uvid Ravnateljstvo policije i HNS. U policiji ističu da spor oko eventualno nenajavljenih transparenata prvo dogovorno rješavaju klubovi, a potom policija koja će nakon pregleda transparenata dozvoliti navijačima njihovo postavljanje na tribine.

Ravnateljstvo policije je izvijestilo da policija i HNS od Hajduka redovno primaju informacije o putovanju gostujućih navijača te će, sukladno dobivenim informacijama, redovito ažurirati planove osiguranja. Prema do sada zaprimljenim informacijama te na temelju podataka o broju predviđenih ulaznica za gostujuće navijače, a koji je relativno visok, policija je započela pripreme oko definiranja pravaca putovanja navijača, kao i stajališta za navijače.

Policija je precizirala da su za stajališta određena odmorišta Nadin, Janjče i Dobra, dok će po dolasku na naplatnu postaju Lučko biti formirane kolone te će navijače organizirano prepratiti do stadiona. Policija gostujućim navijačima jamči pravovremeni dolazak u zonu stadiona do 17 sati nositeljima transparenata, odnosno do 17,30 sati ostalim navijačima. U policiji podsjećaju da gostujući navijači koji organizirano putuju vlakom imaju organiziran vagon-restoran u kojem se prodaju jelo i piće.

Ispod južne tribine hrana, bezalkoholna pića i sanitarni prostor

Organizator GNK Dinamo je, priopćava policija, prijavio javno okupljanje i fan zonu te je službeno prezentirao sve što će poduzeti prema zakonskim obvezama.

Posebno je naglašeno da će na poligonu za obuku vozača i tržnice Borongaj biti 10 kemijskih WC-a, dok će na stadionu ispod južne tribine biti dostupna hrana, bezalkoholna pića i sanitarni prostor. Dodaje i kako je organizator o uputama za posjetitelje obavijestio gostujući klub.

U policiji zaključno obavještavaju kako će i nadalje održavati sigurnosne sastanke s predstavnicima klubova i HNS-om kako bi raspravili eventualne nejasnoće, dok će se Ravnateljstvo policije i nadležna Policijska uprava zagrebačka još jednom oglasiti priopćenjem s informacijama oko posebne regulacije prometa te drugim potrebnim obavijestima.

''Potičemo i pozivamo gostujući i domaći klub da poduzmu sve kako bi njihove navijačke skupine bile upoznate s pravilima ponašanja te postupale sukladno njima'', zaključuje u priopćenju Ravnateljstvo policije.

Tagovi: Ravnateljstvo policije, superkup, Torcida, Bad Blue Boys
PROČITAJ I OVO
Gradonačelnik Venecije kritizirao idiote koji su surfali po Canalu Grande
KRITIKE
Gradonačelnik Venecije kritizirao idiote koji su surfali po Canalu Grande
RIM - Gradonačelnik Venecije kritizirao je u srijedu "dva idiota" koji su snimljeni kako surfaju Canalom Grande, obećavši besplatnu večeru onome tko ih identificira.
Završena inspekcija oko smrti Vladimira Matijanića
EPILOG
Završena inspekcija oko smrti Vladimira Matijanića
ZAGREB - Ministarstvo zdravstva izvijestilo je u srijedu da su provedeni inspekcijski izvidi o slučaju smrti novinara Vladimira Matijanića, te da prikupljene materijale očekuje stručna analiza.
MVEP zasad bez stava o potencijalnoj zabrani ulaska Rusa u EU
VIZE
MVEP zasad bez stava o potencijalnoj zabrani ulaska Rusa u EU
ZAGREB – Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) zasad nema stav o zahtjevu nekih zemalja Europske unije da se ruskim državljanima potpuno zabrani ulazak u šengensku zonu.
Crnomorska flota ima novog zapovjednika
KADROVI
Crnomorska flota ima novog zapovjednika
MOSKVA - Ruska Crnomorska flota, usidrena u lukama anektiranog poluotoka Krima imenovala je novog zapovjednika, objavila je u srijedu novinska agencija RIA pozivajući se na obaviještene izvore, nakon što su brojne eksplozije u proteklih devet dana potresle ruske vojne baze koje se ondje nalaze.
Vučić ne želi rusku bazu u Srbiji
STAVOVI
Vučić ne želi rusku bazu u Srbiji
BRUXELLES - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas u Bruxellesu da našoj zemlji nisu potrebne bilo čije strane baze na teritoriji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE