GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Putin gleda njemačku televiziju da održi fluentnost jezika

Putin gleda njemačku televiziju da održi fluentnost jezika
OTKRIĆA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.03.2021 / 21:37
Autor: SEEbiz / H

MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin gleda njemačku televiziju kako bi i dalje mogao tečno govoriti taj jezik, rekao je njegov glasnogovornik.

"Gleda njemačke tv kanale, gleda i kanale na engleskom. Ima i engleski, ne svaki dan, ali nekoliko puta tjedno. To su kratke ali redovite lekcije", rekao je Dmitrij Peskov za list Argumenti i Fakti, u intervjuu objavljenom u utorak.

Putin je godinama živio u istočnonjemačkom gradu Dresdenu, dok je on bio dio Istočne Njemačke, kao časnik sovjetske službe KGB-a i tamo je naučio odlično govoriti njemački.

"Njegov važan hobi je čitanje, posebno povijesne literature i memoara", rekao je Peskov o svom šefu. "Naravno, u predsjednikovom životu postoje i ljubimci".

Ipak, životinje se trenutno drže podalje od javnosti, za razliku od labradora Konnija, koji je uginuo prije nekog vremena.

"Puno su manje u javnosti, pa ne želim o njima ništa reći", kazao je Peskov. Upitan radi li se o mačkama ili psima, naglasio je da nikada nije u predsjednikovoj kući vidio mačke. "Pse da, ali mačke ne".

Peskov kaže da Putin više ne održava tako bliske kontakte s bilo kojim političarem na vlasti kakve je imao s nekadašnjim njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom ili talijanskim šefom vlade Silvijom Berlusconijem.

Oni su se znali sastajati u različitim formatima, kazao je.

Tagovi: Vladimir Putin, Rusija, njemački jezik, Dmitrij Peskov
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE