GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pupovac: Želimo biti ravnopravan partner u Vladi

Pupovac: Želimo biti ravnopravan partner u Vladi
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2020 / 13:35
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Na današnjem sastanku SDSS je ovlastio troje svojih zastupnika izabranih u Sabor da daju potporu Andreju Plenkoviću za mandatara nove Vlade, objavio je nakon sastanka Milorad Pupovac.

Upitan je li uvjet manjina da dobiju ministarstvo portfelja, Pupovac je rekao da će o tome kako će izgledati Vlada, njen sastav i program, naknadno razgovarati.

"Predsjedništvo SDSS-a je razgovaralo i o načinu participacije u zakonodavnoj vlasti i izvršnoj i spremni smo prihvatiti razgovor i o jednom i o drugom i imamo različite ideje oko toga, ali ćemo te ideje raspraviti s kolegama iz kluba zastupnika manjina, kao i sa preostala dva partnera iz HNS-a i Reformista s kojima smo dosad razgovarali", rekao je Pupovac.

Na pitanje bi li on pristao biti ministar, Pupovac nije direktno odgovorio.

"Na tu vrstu pitanja vam ne mogu dati odgovor. Bilo je puno prilika u mojoj političkoj karijeri kada sam mogao biti član Vlade, pa nisam bio. O tome tko će to biti i u kojem obliku, razgovarat ćemo najprije između sebe. Prije nego što razgovaramo o tome međusobno i s Plenkovićem, jasno je da ne želimo licitirati ni s imenima ni s pozicijama u javnosti", rekao je Pupovac.

Što se tiče participacije i načina participacije, ovlasti u toj participaciji, o tome će se još razgovarati, rekao je Pupovac, dodavši da SDSS izrazito cijeni činjenicu da je HDZ na svom Predsjedništvu izrazio stav o sudjelovanju manjina u Vladi.

Odluku o potpori Andreju Plenkoviću SDSS je donio u 15 minuta, uz iznimno visoku suglasnost. "Sad je samo stvar u tome da se procijeni što je najbolje za Vladu i što je najbolje za realizaciju programa koji su od interesa za zastupnike manjina, uključujući srpsku manjinu", rekao je Pupovac.

Komentirao je parlamentarnu većinu, kao i mogućnost da u njoj sudjeluje Domovinski pokret Miroslava Škore.

"Mi imamo iskustvo građenja kompromisa i postizanja konsenzusa, a što se tiče mogućnosti da uz ovih 76 bude još onih koji će podržavati većnu, mi time ne upravljamo. Ono što ne bismo htjeli da se dogodi, a to je da se dogodi iskustvo u prošlom mandatu, kad smo imali stihijsko i suspektno prelaženje ljudi iz jednih stranaka prema drugima ili podršku vladajućoj većni. To ovoj većini sada ne treba i ona ne bi smjela ni na koji način dopustiti da se to dogodi", rekao je Pupovac.

Na kraju je dodao da manjine žele biti ravnopravni partneri u Vladi.

Tagovi: Milorad Pupovac, SDSS
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE