GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pupovac o Milanoviću: Ne bi me čudilo da dodijeli odlikovanje onima koji su ubili obitelj Zec

Pupovac o Milanoviću: Ne bi me čudilo da dodijeli odlikovanje onima koji su ubili obitelj Zec
OŠTRO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.12.2021 / 14:27
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - Saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac u Hrvatskom saboru se osvrnuo na izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića.

O Milanovićevoj izjavi da je prljavi Hrvat kaže: 'Znamo mi što to znači. Tu prljavštinu nećemo dirati. Ona je kao neka stvar kad je taknete.'

Komentirao je i predsjednikovu izjavu o obitelji Zec. 'Ta izjava je mogla biti rečena samo od nekoga tko je iznimno bešćutan ili iznimno manipulativan s ciljem da se dopadne ljudima koji nemaju nikakvu svijest o tome što se događalo ljudima poput porodice Zec. Ne bi me čudilo da Zoran Milanović odluči dodijeliti još neko odlikovanje onima koji su ubili obitelj Zec ili možda predsjedničke mirovine', kazao je.

'Njegov odnos prema zločincima i zločincima dosad je pokazao da je to u stanju učiniti. Predsjednik olako pljuje po ljudima i olako odlikuje ljude. Takvog nema nitko. Niti je imao ikada itko. Ni u Europi, a ni šire od Europe. Predsjednik je alergičan na prljave, a kako sam ja jedan od tih i jedan od takvih, onda je vjerojatno to razlog. Svejedno. Kad kaže prljav Hrvat, mi znamo što to znači', rekao je.

Na pitanje je li netko iz redova vladajuće stranke trebao biti na komemoraciji za obitelj Zec, odgovara: 'Treba. I trebao je. Ima raznih mjesta, ovo je simbolički jedno od najsnažnijih. Obitelj Zec nije jedina koja je stradala na ovakav način. Nadam se da će biti prilike da se o tome ne samo govori, nego da se komemorira. Volio bih da smo, naprimjer, ovo je neka vrsta odgovora vrhovnom zapovjedniku, ja bih volio kada bismo 13., kada već nismo mogli doći u Škabrnju, doći u Voćin, gdje su pripadnici Belih orlova ubili preko 30 i nešto nedužnih civila hrvatske nacionalnosti. Nećemo moći, ali doći ćemo 18., kada je na isto mjesto i iz istog uma, samo od drugog počinitelja, ubijeno više od 40 civila srpske nacionalnosti. I da to razumijemo kao naše žrtve, žrtve naše zemlje. Volio bih kada bi predstavnici države bili na takvim mjestima s nama, predstavnicima Srba.'

Pupovac ističe da dosad nije govorio o predsjedniku.

'Za mene je to mjesto prazno. Tamo se uselio netko tko ne zna što je predsjednik i kako se ponaša predsjednik. I kako čuva dostojanstvo zemlje, nacije i kako čuva ono što mu je sveta dužnost, a to je stabilan ustavni poredak zemlje. Mir u zemlji, tolerancija u zemlji i odustvo vrijeđanja i mržnje u zemlji. Takvog predsjednika mi u Predsjedničkim dvorima nemamo ovog trenutka', kazao je.

Napomenuo je da su čuli i Milanovićeve izjave u Jasenovcu o genocidu nad Srbima.

'Čovjek se naprosto igra, pametuje nad stvarima nad kojima pametan čovjek šuti. Ne pametujem nikome, klanjam se žrtvama', rekao je.

Tagovi: Milorad Pupovac, Zoran Milanović, obitelj Zec
PROČITAJ I OVO
Plenković: Ne percipiram Milanovića, ovo je tragedija za SDP
PREMIJER
Plenković: Ne percipiram Milanovića, ovo je tragedija za SDP
ZAGREB - "Logično je da odlaze stranke. Dezorganizirani, njihov šušur, Grbin očito sam ovo dogovara..."
Tomaševićev otkrio plan za parkiranje u centru Zagreba
PLANOVI
Tomaševićev otkrio plan za parkiranje u centru Zagreba
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je da će novom odlukom gradska uprava uvesti reda u rezervirana parkirna mjesta, kojih je trenutno oko 2000, a da istovremeno ne postoji registar o tome tko se njima koristi.
Fokus zbog Milanovića napustio SDP-ovu koaliciju
POTEZI
Fokus zbog Milanovića napustio SDP-ovu koaliciju
ZAGREB - Predsjednik parlamentarne stranke Fokus Davor Nađi objavio je da ta stranka napušta SDP-ovu predizbornu koaliciju.
Nobilo: Ustavni sud Milanoviću prijeti praznom puškom
RIJEČ STRUČNJAKA
Nobilo: Ustavni sud Milanoviću prijeti praznom puškom
ZAGREB - Odvjetnik Anto Nobilo na N1 televiziji analizirao je mišljenje Ustavnog suda koji je eliminirao predsjednika Zorana Milanovića iz kampanje.
Studija: U svijetu po prvi put više autokracija nego demokracija
GLOBALNE PROMJENE
Studija: U svijetu po prvi put više autokracija nego demokracija
BERLIN - Od 2006. Zaklada Bertelsmann svake dvije godine procjenjuje oko 140 zemalja na temelju toga razvijaju li se prema demokraciji ili autokraciji. Trenutna studija pokazuje: autokracije su sada u većini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE