GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pupovac: Mnogi će se nakon ovoga pitati – gdje mi je bila pamet

Pupovac: Mnogi će se nakon ovoga pitati – gdje mi je bila pamet
FORMIRANJE VLADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2024 / 12:54
Autor: SEEbiz
VELJUN - SDSS-ov Milorad Pupovac komentirao je informacije da je Andrej Plenković u finišu prikupljanja većine na način da će se koaliciji HDZ-a i DP-a pridružiti dio predstavnika manjina, bez SDSS-a, te Vesna Vučemilović.

Pupovac je danas posjetio kordunaško mjesto Veljun gdje su se okupili antifašisti, pripadnici srpske zajednice i potomci žrtava, kako bi odali počast za 525 nevinih civilnih žrtava ustaškog zločina koji se dogodio na današnji dan prije 83 godine. Nakon toga je komentirao pregovore o većini.

“Prvo je nastavak razgovora kluba nacionalnih manjina, a nakon toga su mogući i drugi razgovori”, započeo je. “I dalje smo jedinstveni i ostat ćemo jedinstveni, neovisno o tome kakva naša odluka bila i kakva se izvana činila.”

“Razgovarao sam s premijerom Plenkovićem i nisam mogao steći dojam o odricanju, bilo o odnosu premijera prema manjinama ili odnosu manjinskih predstavnika prema premijeru”, dodao je.

Mađari će podržati Plenkovića, odlučili su.

“Više-manje smo svi donijeli odluku, ali konačni stav ćemo reći nakon zajedničkog sastanka.”

“Bit ćemo jedinstveni u ostvarivanju ciljeva i odluke koju ćemo donijeti. Čeka nas ne laka odluka, ali ćemo biti jedinstveni”, istaknuo je.

“Niti ćemo dozvoliti ponižavanje ni političku segregaciju, niti ćemo slušati raspirivanje nacionalne i političke mržnje”, poručio je Pupovac.

Kaže da će nakon ovoga mnogi staviti prst na čelo i da se nada da će biti mnogo onih koji će se pitati ‘gdje mi je bila pamet’. “Još uvijek nije kasno, u jednom trenutku je izgledalo kao da smo ostali bez političke pameti, sad se suočavamo s posljedicama.”

“Čeka nas ozbiljan posao, da ne kažem ozbiljna borba, oko zajedničkih vrijednost, a riječ izdaja ne spada u te vrijednosti”, dodao je.

“O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi – SDSS. Riječ o tome ćemo reći kad dođe vrijeme, a nećete dugo čekati na to”, poručio je Pupvac.

“Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj”, tvrdi Pupovac.

“Prst na čelo, a ne nešto drugo kao što se sad stavlja na SDSS, SDSS niti je meta niti je politički Pedro, niti će biti. Ne samo dok ja stojim pred vama, nego i kad stane netko drugi. Nismo od jučer i nismo ništa manje važni za ovu zemlju kao što su svi drugi, naročito oni koji misle da su najvažniji od svih”, poručio je.

Tagovi: pupovac, plenković, dp, sdss, hsls, manjine, manjinci
PROČITAJ I OVO
Francuska pokrenula opsežnu operaciju povratka kontrole u Novoj Kaledoniji
KONTROLA
Francuska pokrenula opsežnu operaciju povratka kontrole u Novoj Kaledoniji
PARIZ - Francuska je u nedjelju pokrenula opsežnu operaciju provođenja zakona u južnopacifičkom arhipelagu Nove Kaledonije kako bi očistila cestu do zračne luke, nakon što je u neredima protiv izborne reforme poginulo šest osoba.
Djevojčica iz Crne Gore uhićena u Grazu: Planirala teroristički napad
UHIĆENJE
Djevojčica iz Crne Gore uhićena u Grazu: Planirala teroristički napad

GRAZ - Četrnaestogodišnja djevojčica, državljanka Crne Gore, uhićena je danas u Grazu zbog sumnje da je planirala teroristički napad nožem u centru grada, priopćila je policija.

Šušnjar: Ući ću u ministarstvo, snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje
PORUKE
Šušnjar: Ući ću u ministarstvo, snimiti situaciju i onda ćemo gledati što dalje
ZAGREB - "Ja mislim da ću se dobro snaći, punoljetan sam u odvjetništvu. Odvjetništvo daje širinu, pogotovo iz aspekta podrške koju smo pružali do sad gospodarskim subjektima kao odvjetnici, tako da mislim da će ići dobro jedno s drugim", rekao je novi ministar gospodarstva Ante Šušnjar za RTL na pitanje kako će se snaći u novoj ulozi.
Stanje Roberta Fica stabilno, no i dalje ozbiljno
NAKON ATENTATA
Stanje Roberta Fica stabilno, no i dalje ozbiljno
BRATISLAVA - Zdravstveno stanje slovačkog premijera Roberta Fica je stabilno, no i dalje je ozbiljno, rekao je u subotu slovački ministar zdravstva.
Milanović: DP-ovi birači sigurno nisu glasali za Plenkovića
PREDSJEDNIK
Milanović: DP-ovi birači sigurno nisu glasali za Plenkovića
ZAGREB - "Ovo nije nova vlada, to je stara vlada, sve isto, i premijer je isti i samo neka prijeti i upire prstom."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE