GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Puljak: Hrvatskoj treba ozbiljna alternativa HDZ-u

Puljak: Hrvatskoj treba ozbiljna alternativa HDZ-u
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.10.2022 / 13:12
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Predsjednik političke stranke Centar Ivica Puljak ustvrdio je u subotu u Rijeci da Hrvatskoj treba ozbiljna politička alternativa HDZ-u, jer je dovedena pred egzistencijalni zid i dilemu – ili HDZ ili Hrvatska.

“Hrvatskoj trebaju odgovorni i hrabri političari koji imaju hrabrosti raskrstiti sa starim politikama. Tako je bilo u Splitu 2021. i na ponovljenim izborima kad su građani odabrali svoju alternativu”, rekao je na konferenciji za novinare je. Sad i građani Rijeke imaju alternativu te sam došao kako bih dao podršku potpredsjedniku Centra i gradskom vijećniku Marinu Račiću, naglasio je Puljak.

“U Rijeci i državi je 30 godina kriza upravljanja, a ne može se očekivati da stare politike SDP-a i HDZ-a promijene sustav koji su stvorili”, poručio je Marin Račić. Ocijenio je da su SDP i HDZ u Rijeci u nekoj vrsti tihog dogovora, navodeći da se to vidi po glasovanju i raspravama u Gradskom vijeću.

“Najsvježiji primjer je bizarna situacije vezana uz pokušaj smjene intendanta riječkoga HNK Marina Blaževića. Gradonačelnik Filipović se skriva iza odluka ministrice i ne poštuje odluke Kazališnog vijeća i Gradskog vijeća te time građana Rijeke”, istaknuo je Račić.

Primjer pogrešnog upravljanja prostorom je lučki pojas, gdje nadležno ministarstvo i ACI u Porto Barošu provode projekt gradnje luke za super jahte bez javnog natječaja, a Grad Rijeka je očito u dogovoru s njima, naveo je.

“Moramo raditi na tome da maknemo HDZ s vlasti na nacionalnoj razini. Dok se to ne učini Hrvatska neće ići naprijed. Centar s potencijalnim partnerima može kvalitetnije i optimalnije voditi grad i državu”, zaključio je Račić.

Puljak je, upitan o situaciji vezanoj uz smjenu intendanta u splitskom HNK-u, rekao da je “ministrica preuzela ingerencije koje ne bi trebala imati i misli da odlučuje o tome tko će biti intendant”. “Država ulaže u splitski HNK dva milijuna kuna, dok Grad Split ulaže 50 milijuna kuna, potpuno je neprimjereno da ona odlučuje tko će biti intendant”, rekao je i zaključio da će se razmotriti koje su pravne mogućnosti da intendant bude onaj koga žele građani, a to, kako je naveo, nije Srećko Šestan.

Tagovi: Ivica Puljak, Bojan Ivošević, Antonio Kuzmanić
PROČITAJ I OVO
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE