GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prvoj skupini uhićenih navijača određen istražni zatvor

Prvoj skupini uhićenih navijača određen istražni zatvor
PRITVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.05.2022 / 16:45
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Prvoj desetorici uhićenih zbog izazivanja nereda i sukoba s policijom na odmorišu Desinec u ponedjeljak je određen jednomjesečni istražni zatvor, a velikogorički sud tijekom dana bi trebao odlučiti i o pritvaranju ostalih privedenih navijača.

Svoj desetorici istražni zatvor određen je zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, kazala je novinarima glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici Kornelija Kallay Blažeković.

Nakon subotnjeg sukoba pripadnika Torcide s policijom ukupno je privedeno 44 navijača splitskog Hajduka, a tužiteljstvo ih tereti za izazivanje nereda za što je predviđena zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina.

Na velikogorički sud dolaze u grupama, a posljednja skupina pred sucem istrage trebala bi se naći iza 17 sati.

U prvoj skupini koja je, nakon ispitivanja na tužiteljstvu i sudskog ročišta, pritvorena u Remetincu mladići su rođeni između 1998. do 2002. godine, a tužiteljstvo ih sumnjiči za nerede u kojima su ozbiljno ugroženi životi i imovina.

Jedan od njih i ranije je osuđivan zbog sličnih nedjela s elementima nasilja, dok osmorica nisu kažnjavana, otkrila je glasnogovornica suda.

Odvjetnici nekih osumnjičenika izjavili su da su njihovi branjenici u potpunosti odbacuju optužbe. Najavili su i žalbe na odluku suca istrage, o čemu bi idućih dana trebalo odlučiti izvanraspravno vijeće Županijskog suda.

Nakon subotnjeg derbija na Maksimiru više stotina navijača Hajduka na odmorištu Desinec prema Splitu napalo je 16 policajaca, među ostalim, i bakljama. Policija je potom upotrijebila vatreno oružje pri čemu su propucana četiri navijača, a ozlijeđeno je više izgrednika, ali i policajaca.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u ponedjeljak je ustvrdio da su policajci odgovorili poštujući pravila struke te da nije bilo loše sigurnosne procjene.

I ravnatelj policije Nikola Milina u ponedjeljak je rekao da je policija dobro odradila posao.

Tagovi: Kornelija Kallay Blažeković, Torcida, Desinec, Hajduk
PROČITAJ I OVO
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE