GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Prvi digitalni popis stanovništva u RH od 13. rujna do 17. listopada

Prvi digitalni popis stanovništva u RH od 13. rujna do 17. listopada
POPIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.09.2021 / 09:50
Autor: SEEbiz/h
ZAGREB - Državni zavod za statistiku (DZS) od 13. rujna do 17. listopada 2021. provest će prvi digitalni Popis stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj u dvije faze i na dva načina, a građani će moći sami izabrati način popisivanja, priopćeno je u četvrtak iz DZS.

Naime, putem sustava e-Građani bit će u prvoj fazi građanima omogućeno samopopisivanje.

Prva faza samopopisivanja kroz sustav e-Građani trajat će od 13. do 26. rujna, a druga faza popisivanja kada popisivači izlaze na teren, trajat će od 27. rujna do 17. listopada, navode iz DZS.

Pozivaju sve građane da se samostalno popišu u prvoj fazi samopopisivanja kroz sustav e-Građani.

U tom razdoblju imat će priliku samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva kad njima to najviše odgovara. Dovoljan je jedan član kućanstva s vjerodajnicom kako bi popisao svoje kućanstvo i sve njegove članove. Nakon ispunjavanja popisnog upitnika i uspješnog zaključavanja i slanja e-popisnice, ispitanik će dobiti jedinstvenu kontrolnu šifru generiranu u trenutku predaje e-popisnice, koja je dokaz uspješno provedenog samopopisivanja, pojašnjavaju iz DZS.

Kontrolnu šifru treba zapisati na papir, poslikati ili isprintati i sačuvati do druge faze Popisa (terenskog popisivanja) kako bi ispitanik kontrolnu šifru dao popisivaču zbog kontrole obuhvata popisivanja.

Možete popisati svoje starije bližnje (roditelje, baku i djeda ili nekog drugog) koji žive u drugom kućanstvu s njihovom vjerodajnicom, ističu iz DZS-a. Pravilo kod e-popisivanja jest da se s jednom vjerodajnicom popisuje jedno kućanstvo.

Popis stanovništva temelji se na izjavi.

Prema Zakonu o službenoj statistici svi podaci prikupljeni u popisu stanovništva tajni su i upotrebljavat će se isključivo u statističke svrhe, drugim riječima, Popis stanovništva nije osnova za ostvarivanje bilo kakvih prava ili obveza, naglašava u priopćenju Državni zavod za statistiku.

Tagovi: popis, digitalni popis, DSZ, stanovništvo, kaćanstva, stanovi
PROČITAJ I OVO
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
STAVOVI
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
ZAGREB - Ustavni sud u petak je donio odluku prema kojoj predsjednik Republike Zoran Milanović zbog svojih istupa tijekom prdizborne kampanje, a bez prethodnog podnošenja ostavke, ne može biti mandatar za sastav buduće vlade, a ni premijer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE