GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Promjene u Vladi: Paladina nije jedini na izlaznim vratima

Promjene u Vladi: Paladina nije jedini na izlaznim vratima
VLADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.01.2023 / 20:08
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Čini se da Ivan Paladina neće biti jedini ministar koji će ovih dana napustiti Vladu.

Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, osim Ivana Paladine Vladu bi mogla napustiti i ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Nataša Tramišak.

Poznato je da premijer Andrej Plenković već dulje vrijeme nema povjerenja u nju, a odlazak ministra graditeljstva mogla bi biti dobra prilika da se u paketu riješi i Tramišak.

Nije tajna da se smjeni Tramišak već ranije protivio osječko baranjski župan Ivan Anušić čiji je ona kadar, te da mu to ni sada ne bi dobro sjelo, pa je za očekivati da će premijer prije konkretnog poteza obaviti konzultacije sa slavonskim HDZ-om.

Nakon prvog ovogodišnjeg sastanka Predsjedništva HDZ-a Plenković je dao izjavu u kojoj je neizravno potvrdio odlazak Paladina, a njegove su se riječi odnosile isključivo na proces obnove.

- Obnova ostaje prioritet u ovoj godini, dakle ubrzanje tog procesa. U tom pogledu sam dobio bjanko potporu za određene kadrovske promjene koje će se dogoditi u sljedećim danima, a vezane su upravo za ovu temu - rekao je premijer u ponedjeljak.

Iz premijerove izjave ne iščitava se najava promjene modela po kojemu se odvija obnova, niti bilo kakav plan prema kojemu bi se objedinila tijela koja su za nju nadležna.

Nema najave da bi se pod jednu kapu stavili Fond za obnovu, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje i Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine. Pitanje je stoga što će se dobiti ako ode ministar, a ništa se drugo ne promijeni.

- Ministarstvo graditeljstva nije glavni krivac za to što se obnova odvija iznimno sporo, nego je to Središnji državni ured za obnovu, posebno kada je riječ o Baniji. Za obnovu je najodgovorniji Središnji državni ured i ako se ne promijeni ukupno stanje i funkcioniranje Ureda, onda se u procesu obnove ništa nije promijenilo - rekao je HDZ-ov koalicijski partner, predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, ali nije dao odgovor na pitanje hoće li Gordan Hanžek (HDZ), državni tajnik koji vodi Središnji ured također biti smijenjen.

Tagovi: Ivan Paladina, Nataša Tramišak, Ivan Anušić, Milorad Pupovac, Andrej Plenković, obnova Banovine
PROČITAJ I OVO
Srbija najranjivija u Europi na klimatske promjene
RANGIRANJA
Srbija najranjivija u Europi na klimatske promjene
ZAGREB - Kako navodi indeks koji je razvio američko Sveučilište Notre Dame, Srbija se nalazi na 92. mjestu u svijetu kada je u pitanju ranjivost na klimatske promjene, i najranjivija je država Europe.
Kina se nametnula kao važan igrač na Bliskom istoku
GEOPOLITIKA I MOĆ
Kina se nametnula kao važan igrač na Bliskom istoku
BERLIN - Uspješno posredovanje Pekinga između starih suparnika Saudijske Arabije i Irana baca novo svjetlo na utjecaj Kine na Bliskom istoku. Ali i na ulogu SAD-a u toj regiji.
Milanović o progonu Todorića: Predmeti propadaju zbog amaterizma i idiotizma
PREDSJEDNIK
Milanović o progonu Todorića: Predmeti propadaju zbog amaterizma i idiotizma
PAZIN - “Taj konzultant kojeg su lažno prikazali, nisu smjeli to raditi. To je bačen novac, "
Nobilo: Kad nestane politička zaštita, kreće afera Borg
PORUKE
Nobilo: Kad nestane politička zaštita, kreće afera Borg
ZAGREB - Najskuplje sudsko financijsko vještačenje u povijesti hrvatskog pravosuđa, vezano uz slučaj Agrokor, sud je je jučer ocijenio nezakonitim dokazom.
Todorić: Tužit ću Plenkovića, Dalić i cijelu grupu Borg
SLUČAJ AGROKOR
Todorić: Tužit ću Plenkovića, Dalić i cijelu grupu Borg

ZAGREB - Najskuplje vještačenje u hrvatskoj povijesti, Ismeta Kamala za poljski KPMG plaćeno čak 1,3 milijuna eura, danas je na Optužnom vijeću zagrebačkog Županijskog suda proglašeno nezakonitim, a na što se osvrnuo sam.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE