GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Proglašeni dobitnici dvanaeste VIRTUS nagrade

Proglašeni dobitnici dvanaeste VIRTUS nagrade
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.09.2019 / 07:39
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - U sali Jugoslovenske kinoteke u Beogradu 23. marta, Trag fondacija dodelila je VIRTUS nagrade za filantropiju kompanijama, malim i srednjim preduzećima i pojedincima.

Virtus nagrade se dodeljuju sa ciljem da se oda javno priznanje filantropima, kao i da se dalje promoviše i stimuliše filantropija u našoj zemlji, kako bi se što više kompanija i pojedinaca uključilo i pomoglo razvoju zajednice.

Dobitnicima su nagrade uručili Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanjе, boračka i socijalna pitanja, Kajl Skat, ambasador SAD u Srbiji, Sem Fabrici, šef Delegacije EU u Srbiji, Frederik Mondoloni, ambasador Francuske u Srbiji, i Rut Stjuart, ambasadorka Australije u Srbiji.

Virtus nagrade su dodeljene u pet glavnih kategorija, a na konkurs koji je trajao od 21. januara do 19. februara 2019. godine, stiglo je 80 prijava. Dobitnik Glavne nagrade za doprinos na nacionalnom nivou je kompanija Banca Intesa a.d. Beograd. Za doprinos lokalnoj zajednici u kojoj kompanija posluje nagradu je dobila kompanija CRH Srbija d.o.o. Popovac. Nagrada za dugoročno partnerstvo poslovnog i neprofitnog sektora pripala je kompaniji Philip Morris Operations a.d. Niš, dok je kompanija Bosis d.o.o. iz Valjeva dobitnik nagrade u kategoriji malo i srednje preduzeće.

Nagradu za individualni doprinos filantropiji dobio Milomir Glavčić, penzioner iz Kanade koji već sedam decenija putem donacija pomaže ljudima u Srbiji.

Ponosni smo što je nagradu za mladog filantropa dobio Stefan Nikolić, iz Vršca, koji je organizovao niz „Humanitarnih kafa“ u Vršcu i Novom Sadu, a sav prihod od prodatih kafa je doniran udruženju NURDOR.

Dobitnici specijalnih nagrada su Filip Filipović za pomoć stanovništvu u ruralnim područjima, Mario Milaković iz Beograda za međugeneracijsko povezivanje (projekat Superbake, penzionerke koje pripremaju i prodaju domaće kolače) i Ljubinka Vivčar iz Beograda za doprinos zadužbinarstvu.

Dubravka Velat i Miša Lukić, članovi UO Trag fondacije su dodelili zahvalnice medijskim sponzorima, među kojima je kompanija Alma Quattro.

Dvanaesta po redu VIRTUS nagrada za 2018. godinu je realizovana uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju.

Dobročinstvo je oduvek zauzimalo važno mesto u srpskoj tradiciji. Kao takvo, zaslužuje da bude primećeno i nagrađeno, jer kako se obično kaže: „Dobro se dobrim vraća“.

Tagovi: VIRTUS nagrade, Trag fondacija, Marija Mitrović
PROČITAJ I OVO
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ANALITIČARI
Relković: HDZ je slabiji nego nakon prošlih izbora
ZAGREB - Gost N1 televizije bio je politički analitičar i savjetnik stranke Centar Ivica Relković.
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
POZIV
Grmoja: Pozivam DP da formiramo antiHDZ Vladu bez Možemo! i SDSS-a
ZAGREB - Premijerski kandidat Mosta Nikola Grmoja se oglasio na Twitteru.
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
BIZARNO
Izbori za EP: Još nema ni jedne kandidacijske liste
ZAGREB - Iako su to mogli učiniti unatrag devet dana, do petka još ni jedna politička stranka ili birači nisu Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) dostavili kandidacijsku listu za europske izbore. Rok za dostavu im je u utorak, 23. travnja, u ponoć.
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE