GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pripuz oslobođen svih optužbi u aferi Agram

Pripuz oslobođen svih optužbi u aferi Agram
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.06.2022 / 17:40
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Poduzetnik Petar Pripuz, koji je nakon smrti Milana Bandića postao prvooptuženi u aferi Agram, u četvrtak je oslobođen svih optužbi, od pogodovanja u zbrinjavanju otpada do nezakonitih zapošljavanja, za što je krivima proglašeno nekoliko bliskih Bandićevih suradnika iz gradske uprave i tvrtki.

Sutkinja Rahela Valentić nepravomoćnu presudu počela je čitati iza 11 sati. Kazne za nepravomoćno osuđene objavit će na kraju presude. Svi optuženi oslobođeni su optužbe da su Pripuzovim tvrtkama namještali poslove zbrinjavanja otpada, kao i za zamjenu gradskog zemljišta s tvrtkom Bramgrad.

Krivima proglašeni bivši Bandićevi suradnici. Evo za što
No nekadašnji pročelnik stručne službe gradonačelnika Vidoje Bulum, pročelnik Bandićevog ureda Miro Laco i bivši tajnik zagrebačkog Sportskog saveza Zdenko Antunović proglašeni su krivima za nezakonita zapošljavanja na Bandićev zahtjev.

Za nezakonita zapošljavanja Antunović je proglašen krivim u još jednoj točki optužnice zajedno s nekadašnjim direktorom Čistoće Miljenkom Benkom i bivšim direktorom ZET-a Ivanom Tolićem. Laco i Antunović proglašeni su krivima i za korištenje službenih automobila u privatne svrhe.

Od 12 optuženika koji su ostali u slučaju, na objavi presude pojavilo se njih troje - Pripuz, Bulum, Laco te zamjenica pročelnice gradskog Ureda za imovinsko-pravne poslove Ines Bravić. Većina optuženika, među kojima i prvooptuženi Pripuz, od početka je tvrdila da nije kriva, no dio njih se tijekom postupka ipak nagodio s Uskokom.

Krivnju za nezakonita zapošljavanja, primjerice, priznali su nekadašnji voditelj podružnice Zagrebačkog holdinga za upravljanje sportskim objektima Dragutin Kosić i bivši šef Gradske plinare Ante Dodig, koji su sporazumno osuđeni na početku postupka. Tijekom suđenja Antunović je priznao nezakonita zapošljavanja, ali i korištenje službenog automobila u privatne svrhe.

Tagovi: Petar Pripuz, milan bandić, afera Agram, Vidoje Bulum, Zdenko Antunović
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE