GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo novinar Slaviša Lekić

Preminuo novinar Slaviša Lekić
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.11.2021 / 11:25
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Novinar i producent, autor istraživačkih serijala Slaviša Lekić, nekadašnji predsjednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i oštar kritičar vlasti, preminuo je u Beogradu poslije duge i teške bolesti, objavili su u četvrtak beogradski mediji.

Rođen 1959. godine u Kosovskoj Mitrovici, Lekić je dugogodišnju novinarsku karijeru započeo u omladinskom tisku i nastavio graditi je u različitim medijskim formatima.

Bio je osnivač mjesečnika Status, urednik tjednik Reporter, radio je za Borbu i Našu borbu, tjednik NIN, bio je kolumnist Nedjeljne Dalmacije, Mladine, dnevnika Danas, Naših dana.

Autor je nekoliko knjiga, među kojima su „Zamlaćivanje – politička 'autobiografija' Tomislava Nikolića“ i „Svaka čast Vučiću“.

Autor je dokumentarnih filmova: „Mediji u Srbiji: kronika propadanja“, „Pad haških bjegunaca“, „Zoran Đinđić: HIPOTEKA“, „Kako se dogodio narod“, a njegovi posljednji projekti koje je radio za TV N1 bili su „Junaci doba zlog“ i „Vladalac“.

Bio je član prvog saziva Vijeća za tisak i medijski savjetnik u organizaciji UNDP, a predsjednik NUNS-a od 2017. do 2019. godine.

Vijest o Lekićevoj smrti potvrdila je na Twitteru i njegova nekadašnja supruga i suradnica novinarka Bojana Lekić.

"Otišao je iz doba zla... Ovo ga vrijeme nije ni zaslužilo. Jer je bolji i veći", napisala je Lekić.

Sebe je opisivao kao "lajavca koji smatra da je prirodno i logično biti protiv režima Aleksandra Vučića i kamarile koja ga okružuje“.

Dugo je bio aktivan na društvenim mrežama, a njegovi tvitovi izazivali su često oštra reagiranja vlasti.

Vjerovao je da je bunt „civilizacijska dužnost i moralni, a ne ideološki čin“.

Tagovi: Slaviša Lekić, Nezavisno udruženje novinara Srbije
PROČITAJ I OVO
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
STAVOVI
Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
ZAGREB - Posljednji je dan predaje lista za europske izbore, a sve stranke koje žele imati svoje zastupnike u Europskom parlamentu kandidature moraju predati do ponoći.
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
ĐURĐEVAC - Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE