GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo Mislav Bago

Preminuo Mislav Bago
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.08.2022 / 10:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Preminuo je Mislav Bago, prekaljeni novinar, dobitnik niza profesionalnih nagrada, zaštitno lice Nove TV.

''Mislav je ostavio neizbrisiv trag na hrvatsko novinarstvo, ali i na našu redakciju. Bio je omiljen kolega i urednik, uvijek spreman pomoći. Od Mislava smo svi puno učili i divili se njegovoj strasti prema poslu, uvijek s nekom novom idejom, uvijek korak dalje. Njegov prerani odlazak veliki je gubitak za sve nas", izjavila je direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum.

Mislav Bago bio je urednik, reporter i politički komentator. Prema službenoj biografiji,novinarsku karijeru započeo je kao novinar-istraživač na HRT-u u redakciji TV parlamenta. Specijalizirao se u unutarnjoj politici za rad Vlade i Hrvatskog sabora te je kao novinar pratio više od 30 izbora u Hrvatskoj. Bio je urednik emisije Otvoreno od 2006. do 2008.

Godinu kasnije postao je urednik i reporter na Novoj TV. Sudjelovao je u svim važnim projektima informativnog programa, od predsjedničkih, parlamentarnih i lokalnih izbora do izbora za Europski parlament, pratio sve značajne društvene i političke događaje u zemlji, kao i važne događaje u inozemstvu poput američkih izbora ili zbivanja u institucijama Europske unije.

Bago je dobitnik cijelog niza novinarskih nagrada: Europski pokret BiH proglasio ga je regionalnim novinarom 2013. godine; trostruki je dobitnik nagrade HND-a, koji ga je 2006. proglasio i novinarom godine. Bio je stipendist je USAID-a i pohađao desetke stručnih usavršavanja u SAD-u. Zajedno sa svega 20 novinara iz cijelog svijeta, uživo je pratio debatu Obama-McCain u sklopu predsjedničkih izbora 2008. Kao stipendist kineske Vlade, bio je jedan od 20 novinara u posjetu Kini, a pohađao je i seminare u organizaciji Europske komisije i Vijeća Europe.

Tagovi: Mislav Bago, Nova TV, Ksenija Kardum, Hrvatska radiotelevizija
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE