GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminula novinarka Večernjeg lista Marina Šerić

Preminula novinarka Večernjeg lista Marina Šerić
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.06.2020 / 21:48
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nakon duge i teške bolesti jutros je umrla novinarka "Večernjeg lista" Marina Šerić, izvijestila je njezina redakcija u nedjelju.

Njezina je specijalnost bila vanjska politika, osobito sve vezano za Sjedinjene Američke Države pa je i tijekom nekoliko američkih predsjedničkih izbora s lica mjesta izvještavala za redakciju Večernjeg lista. U dugogodišnjoj novinarskoj karijeri bila je i urednica Večernjakove vanjskopolitičke rubrike, a dugi niz godina bila je i kolumnistica.

Rođena je 12. srpnja 1960. u Zagrebu, studirala je i kao jedna od najboljih studentica u generaciji diplomirala je komparativnu književnost i engleski jezik na zagrebačkome Filozofskom fakultetu, nakon čega je završila i nekada znameniti Vjesnikov Centar za izobrazbu novinarskih kadrova (CINK) , a potom je 1. kolovoza 1986. svoju novinarsku karijeru počela u Večernjem listu, kojem je ostala vjerna sve do danas.

"Našu je Marinu krasilo eruditsko znanje. Politika, povijest, umjetnost, književnost... O svemu se s njom moglo razgovarati, slušati i od nje učiti. Osim neumoljive profesionalne principijelnosti i etičnosti, Marina je ponajprije bila divna, topla, draga, dobra, suosjećajna i plemenita osoba. Spoj čvrstog karaktera i meke duše", napisali su kolege opraštajući se od kolegice Šerić.

Foto: Večernji list

Tagovi: Večernji list, Marina Šerić, Centar za izobrazbu novinarskih kadrova, Vjesnik
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE