GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Požar u katedrali u Nantesu vjerojatno podmetnut (VIDEO)

Požar u katedrali u Nantesu vjerojatno podmetnut (VIDEO)
SRAMOTNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.07.2020 / 20:13
Autor: SEEbiz / H
NANTES - Vjeruje se da je veliki požar koji je buknuo danas u katedrali Sveti Petar i Pavao u zapadnom francuskom gradu Nantesu, pri čemu su uništeni vitraji i orgulje tog zdanja iz 15. stoljeća, podmetnut, priopćili su tužitelji.

Državni odvjetnik Pierre Sennes rekao je novinarima da su u katedrali izbila tri požara i da incident istražuju kao kazneno djelo. Nije otkrio više detalja.

Deseci vatrogasca uspjeli su staviti požar pod kontrolu nakon nekoliko sati gašenja, a dim i dalje izlazi iz gotičke građevine nakon što je velik plamen zahvatio njezinu unutrašnjost.

Požar je izbio samo godinu dana od velikog požara u pariškoj katedrali Notre Dame u kojemu je uništen krov i vrh tornja katedrale.

Lokalni vatrogasni zapovjednik Laurent Ferlay rekao je da je 104 vatrogasaca i dalje na terenu kako bi bili sigurni da je požar potpuno pod kontrolom.

Požar je izbio iza orgulja koje su potpuno uništene, dodao je Ferlay. Popucali su vitraji s prednje strane katedrale.

No šteta nije tolikih razmjera kako se isprva činilo.

- Ne ponavlja se scenarij katedrale Notre Dame u Parizu. Krov nije taknut, rekao je Ferlay.

Ovo nije prvi požar koji je oštetio katedralu.

Djelomično je uništena u Drugom svjetskom ratu 1994. u bombardiranjima. U požaru 1972. potpuno je razoren krov. Katedrala je obnovljena 13 godina poslije kada je drveni krov zamijenjen betonskom konstrukcijom.

- Prisjećamo se požara iz 1972., ali u ovoj fazi situacija je neusporediva, rekla je novinarima gradonačelnica Nantesa Johanna Rolland.

Tagovi: Požar u katedrali u Nantesu, Nantes, Notre Dame
PROČITAJ I OVO
Lacković: Bit ću dio pregovaračkog tima DP-a
NAJAVE
Lacković: Bit ću dio pregovaračkog tima DP-a
KOPRIVNICA - Nezavisni Željko Lacković koji je u IV. izbornoj jedinici preferencijalnim glasovima s liste Domovinskog pokreta, Pravo i pravda, Nezavisni, DHSS i Zelena lista osvoji saborski mandat, rekao je u četvrtak Hini da neće solirati nego će biti dio pregovaračkog tima DP-a i partnera.
Svjetske agencije: Pred Hrvatskom su teški dani političkih pregovora
REALNO
Svjetske agencije: Pred Hrvatskom su teški dani političkih pregovora
ZAGREB - Pred Hrvatskom su, nakon parlamentarnih izbora održanih u srijedu, teški pregovori za formirajnje vladajuće većine ili nestabilno razdoblje s manjinskom vladom, ocjenjuju u četvrtak svjetske agencije.
Šalaj: DP može biti zadovoljan, a Grbin je još sinoć trebao podnijeti ostavku
ANALITIČARI
Šalaj: DP može biti zadovoljan, a Grbin je još sinoć trebao podnijeti ostavku
ZAGREB - U mreži Prvog HRT-a gostovali su politolog Berto Šalaj i komunikologinja Nikolina Borčić. Analizirali su tko ima razloga za zadovoljstvo, a tko će morati na ozbiljno preispitivanje te koliko će teško biti sastaviti novu Vladu.
Predstavnik Bošnjaka Hodžić izabran u Sabor, upao i Furio Radin
MANJINCI
Predstavnik Bošnjaka Hodžić izabran u Sabor, upao i Furio Radin
ZAGREB - Armin Hodžić, kandidat Nacionalne koordinacije Bošnjaka u Hrvatskoj, preuzeo je od Ermine Lekaj Prljaskaj (Unija Albanaca u Hrvatskoj) zastupanje pet nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, pokazuju rezultati saborskih izbora održanih u srijedu.
Eurobarometar: Raste interes Hrvata za europske izbore
INTERES
Eurobarometar: Raste interes Hrvata za europske izbore
ZAGREB - Interes Hrvata za predstojeće europske izbore značajno je veći nego prije pet godina, pokazuju u srijedu rezultati posljednjeg Eurobarometra prije izbora novog saziva Europskog parlamenta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE