GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Požar na odlagalištu otpada u Sisku još nije ugašen

Požar na odlagalištu otpada u Sisku još nije ugašen
VATRA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.06.2022 / 21:47
Autor: SEEbiz / H
SISAK - Od izbijanja velikoga požara na odlagalištu otpada u sisačkoj Južnoj industrijskoj zoni prošlo je više od 24 sata, a požar još nije ugašen, potvrdio je dežurni u sisačkoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi.

Doduše, više nema otvorenoga plamena, ali debele prešane naslage otpada još uvijek tinjaju i dime se. Zbog toga će i iduće noći požarište biti pod nadzorom vatrogasaca. U cijelosti je izgorjela do vrha puna hala zagrebačke tvrtke Royal Media površine 1.750 četvornih metara, a izgorjele su i velike količine otpada na otvorenoj parceli od 7.000 četvornih metara.

O veličini požara dovoljno govori činjenica da ga nije uspjelo ugasiti šezdesetak vatrogasaca s 25 vatrogasnih vozila. Sisačkim su se vatrogascima pridružili i kolege iz Petrinje, Kutine, Letovanića, Strušca, Grede i Lekenika, a protekle su noći požar nadzirali vatrogasci iz JVP Sisak, PVP INA Sisak i DVD Greda.
Zanimljivo je kako je halu u Novom Pračnu tvrtki Royal Media iznajmila sisačka poduzetnica Mirjana Malogorski, poznata kao aktivistica u borbi protiv dolaska tvrtke Rijekatank, koja se bavi istom djelatnosti.

Sukladno prostornoj dokumentaciji i elaboratu, dozvolu za djelatnost prikupljanja i obrade neopasnog otpada, Royal Mediji je izdala služba Sisačko-moslavačke županije. Naime, ukoliko tvrtka zadovoljava sve propise i uvjete, zakonski takvu dozvolu za neopasni otpad izdaju županije, a za opasni otpad Ministarstvo zaštite okoliša.

Iako je sisački Zavod za javno zdravstvo objavio kako zrak oko požarišta nije opasan za ljude, moguće ekološke posljedice bit će poznate tek nakon detaljnije analize.

Veliki požar buknuo je u nedjelju oko 17 sati na odlagalištu otpada u sisačkoj Južnoj industrijskoj zoni. Gorio je prešani otpad u hali i na vanjskom prostoru na području naselja Novo Pračno. Odlagalište je u vlasništvu zagrebačke tvrtke Royal Media, koja se bavi prikupljanjem i obradom otpada.

Tagovi: požar u Sisku, Royal media, odlagalište otpada, ekologija grada
PROČITAJ I OVO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE