GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Povjerenstvo Tolušiću dalo mišljenje kako prijaviti nekretninu

Povjerenstvo Tolušiću dalo mišljenje kako prijaviti nekretninu
MIŠLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2019 / 12:55
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću na njegov zahtjev dalo mišljenje na koja dva načina može pravilno ispuniti imovinsku karticu vezano za njegovu kuću, ali ministar je očito zakasnio zatražiti savjet od Povjerenstva koje je još prije nekoliko dana otvorilo postupak redovne provjere kojim će kontrolirati sve stavke njegove imovinske kartice kao i aktualne navode iz medija.

Ministar je zatražio mišljenje kako prijaviti nekretninu nakon što su mediji počeli problematizirati njegovu imovinsku karticu u kojoj nije naveo garažu.

Povjerenstvo je u mišljenju koje je naknadno zatražio Tolušić navelo na koja dva načina može pravilno ispuniti imovinsku karticu vezano za svoju nekretninu. Jedan način je da u karticu upiše kompletno zemljište zajedno s kućom i okućnicom kako piše u vlasničkom listu, a drugi da upiše jednu po jednu nekretninu pa onda posebno vrijednost svake nekretnine.

"To je samo mišljenje koje je naknadno zatražio da zna kako da postupi prilikom upisa u imovinsku karticu, a kao što ste upoznati Povjerenstvo je otvorilo postupak potpune redovne provjere imovinske kartice dužnosnika Tolušića, što znači da će se kontrolirati svi podaci u njegovoj kartici, ali i aktualni navodi u medijima", rekla je predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković.

U sklopu te provjere kontrolirat će se tako i navodi po kojima je ministar prodao na moru zemljište za 450 tisuća kuna za koje je u imovinskoj kartici naveo da vrijedi 115 tisuća kuna.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u petak je priznao da je pogriješio oko upisa nekretnine, odnosno kuće u svoju imovinsku karticu, najavivši da će čim danas dobije odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa po njoj i postupiti

Povjerenstvo je na sjednici pokrenulo postupak protiv zastupnika u Hrvatskom saboru Željka Lackovića koji je kao član Državnog sudbenog vijeća sudjelovao u odlučivanju o imenovanju suca Alena Goluba sucem županijskog suda u Bjelovaru koji je ranije odlučio o dodjeli odštete od 40 tisuća kuna za duševne boli protiv lokalnog lista njegovoj supruzi. Postupak je pokrenut zbog moguće povrede načela djelovanja.

Postupak je zbog moguće povrede načela djelovanja pokrenut i protiv državnog tajnika u Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja Željka Uhlira jer je sudjelovao u postupku donošenju izmjena zakona o najmu stanova koji ima pravne posljedice na zaštićene najmoprimce i vlasnike stanove među kojima je i njegov otac.

Postupak protiv ministra obrane Damira Krstičevića zbog prijave da je u slučaju nabavke borbenih aviona od izraelske tvrtke pogodovao tvrtki KING ICT u kojoj je bio direktor, potom prokurist, a zatim i član nadzornog odbora nije pokrenut jer se radi o istoj pravnoj stvari o kojoj je Povjerenstvo već u srpnju 2018. odlučilo da neće pokrenuti postupak.

Tagovi: - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, Tomislav Tolušić, imovinska kartica
PROČITAJ I OVO
Kacin s Krka poručuje: Brojke koje objavljujete nisu istinite
KORONAVIRUS
Kacin s Krka poručuje: Brojke koje objavljujete nisu istinite
KRK - Glasnogovornik slovenske vlade i žestoki kritičar hrvatskih mjera u borbi s koronavirusom Jelko Kacin u četvrtak je objavio da postoji mogućnost da Slovenija stavi Hrvatsku na "crvenu listu", no otkriveno je kako i sam boravi u Hrvatskoj.
U Sloveniji 32 nove zaraze, pet manje nego prethodni dan
ZARAZA
U Sloveniji 32 nove zaraze, pet manje nego prethodni dan
LJUBLJANA - U Sloveniji je u zadnja 24 sata na koronavirus testirano 1034 osoba i potvrđene 32 nove zaraze, pet manje nego prethodni dan, a nije zabilježen nijedan novi smrtni lsučaj, objavila je u subotu na twitteru slovenska vlada.
U Zagrebu 47 novozaraženih koronavirusom
ZARAZA
U Zagrebu 47 novozaraženih koronavirusom
ZAGREB - Novih 47 slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u Gradu Zagrebu u zadnja 24 sata, a aktivno je oboljelih 314 osoba, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".
Ustavni sud odbacio Hernádijevu tužbu
EPILOG
Ustavni sud odbacio Hernádijevu tužbu
ZAGREB - Zsolt Hernádi, zimus u Zagrebu osuđen u odsutnosti na dvije godine zatvora zbog davanja mita u slučaju Ina-MOL, neće moći prkositi pravdi zbog "straha od istražnog zatvora", piše u subotu Večernji list.
Preminuo Josip Kregar
IN MEMORIAM
Preminuo Josip Kregar
ZAGREB -  U zvanje redovitog profesora izabran je 2001. godine. U dva je mandata od 2005. do 2009. godine obnašao dužnost dekana Pravnog fakulteta u Zagrebu te člana Rektorskog kolegija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE