GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Povjerenstvo s ukupno 13.000 kuna kaznilo Dragana Kovačevića

Povjerenstvo s ukupno 13.000 kuna kaznilo Dragana Kovačevića
KAZNA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.08.2021 / 14:04
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u petak je s 13.000 kuna kaznilo bivšeg predsjednika Uprave trgovačkog društva Jadranski naftovod Dragana Kovačevića, jer u tri trgovačka društva nije prenio upravljačka prava te zbog nepodnošenja imovinske kartice na kraju mandata.

Kovačević je kažnjen s tri tisuće kuna (plativo u tri rate) jer dok je obnašao dužnost predsjednika Uprave Jadranskog naftovoda nije prenio upravljačka prava na drugu osobu na temelju udjela u vlasništvu trgovačkih društava Finkor i Rašeljke te Centru ekonomskog razvoja - CER d.o.o. Povjerenstvo ga je kaznilo i s 10.000 kuna (plativo u deset rata) jer nikada nije dostavio imovinsku karticu za kraj mandata, iako je pozvan da to učini.

Inače, bivšeg predsjednika Uprave Jadranski naftovod, Dragana Kovačevića, koji je smijenjen u rujnu 2020., USKOK sumnjiči za više koruptivnih kaznenih djela.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa je s 10.000 kuna (plativo u deset rata) kaznilo i gospićkog gradonačelnika Karla Starčevića jer je istovremeno obavljao tu dužnost te funkciju direktora u trgovačkom društvu "Ličanka - proizvodnja pića" iz Donjeg Pazarišta i prokuriste u trgovačkom društvu "Pivovara Ličanka" iz Zagreba te u njima nije prenio upravljačka prava, što je protivno Zakonu o sprječavanju sukoba interesa.

Povjerenstvo je s dvije tisuće kuna (plativo u dvije rate) kaznilo bivšeg saborskog zastupnika Igora Dragovana jer podatci u njegovoj imovinskoj kartici nisu odgovarali podatcima u zemljišnim knjigama vezano uz parkirno mjesto stečeno 2017. godine te suvlasništvo u stanu njegove supruge.

Bivši predsjednik Uprave trgovačkog društva Pleter-usluge Marijan Mareković kažnjen je sa četiri tisuće kuna (plativo u četiri rate) zbog desetak manjih nepravilnosti vezanih uz nekretnine te pogrešne podatke vezane uz svoje prihode te prihode i mirovinu supruge u izvješćima o imovinskom stanju.

Povjerenstvo je pokrenulo postupak protiv bivšeg saborskog zastupnika Milana Kujundžića zbog nesklada u imovinskoj kartici vezanoj uz prihode (dohodak od plaće i honorar koji mu je isplatila Opća bolnica Virovitica), nekretnine u njegovom vlasništvu kao i vlasništvu njegove supruge te u poslovnim udjelima i dionicama (nije prijavio dionice HT-a).

Tagovi: Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, Janaf, Dragan Kovačević
PROČITAJ I OVO
Davor Matijević, novi predsjednik splitskog SDP-a
STRANKE
Davor Matijević, novi predsjednik splitskog SDP-a
SPLIT - Davor Matijević novi je predsjednik splitskog SDP-a.
Laserskim zrakama ometao let zrakoplova na zadarskom području
SULUDO
Laserskim zrakama ometao let zrakoplova na zadarskom području
ZAGREB - Nakon što je na zadarskom području laserskim zrakama namjerno ometao let zrakoplova i tako ozbiljno ugrozio sigurnost leta i izazvao opasnost za ljude i imovinu, u petak je pritvoren 55-godišnjak.
Milanović: Predstavnici Hrvata u BiH će sami odlučiti s kim će i kako
PREDSJEDNIK
Milanović: Predstavnici Hrvata u BiH će sami odlučiti s kim će i kako
MOSTAR - Predsjednik Zoran Milanović uručio je u subotu u Čitluku odličje Trolist Postrojbi za posebne namjene Gavran 2 i pri tome najavio nastavak potpore Hrvatima u BiH kako bi ostvarili punu jednakopravnost.
CNN: Xi Jinping priznao frustriranost u Kini zbog covid mjera
MEDIJI
CNN: Xi Jinping priznao frustriranost u Kini zbog covid mjera
PEKING - Kineski predsjednik Xi Jinping priznao je postojanje frustracije u njegovoj zemlji zbog beskompromisne strategije Pekinga u borbi protiv Covida-19, rekao je danas za CNN dužnosnik Europske unije koji je želio ostati anoniman.
Domovi za starije sljedeće godine skuplji barem 20 posto
POSKUPLJENJA
Domovi za starije sljedeće godine skuplji barem 20 posto
ZAGREB - Većina ustanova već je u dugovima i ne može plaćati dobavljače, a prijete im i obustavom robe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE