GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Povjerenstvo o Sesarovoj naknadi za Teslu: To je protivno pravilniku

Povjerenstvo o Sesarovoj naknadi za Teslu: To je protivno pravilniku
SPORNA NAKNADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2022 / 17:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Boris Sesar, član Uprave Zagrebačkog holdinga, ima službenu plaću od 22.000 kuna neto te dobiva dodatak na plaću u paušalnom iznosu od 8800 kuna bruto.

Taj dodatak predstavljan je kao naknada za korištenje privatnog automobila Tesla, budući da Sesar na posao ne dolazi službenim vozilom.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa uzelo je u međuvremenu ovaj slučaj u razmatranje, nakon što je Sesar zatražio mišljenje u vezi navedene naknade.

“Povjerenstvo je s obzirom na prikupljene podatke i dokumentaciju u predmetu dalo mišljenje obvezniku kako navedena naknada, utvrđena u ovako paušalnom iznosu, protivno odredbama Pravilnika o načinu i uvjetima korištenja službenih vozila Zagrebačkog holdinga d.o.o. te korištenju privatnih osobnih vozila u službene svrhe, predstavlja primanje dodatne naknade za poslove obnašanja javne dužnosti koja je zabranjena člankom 7 d) ZSSI-a”, navodi se.

Povjerenstvo je mišljenja da Sesar, ukoliko već koristi privatno vozilo u službene svrhe, može to pravo ostvarivati na način da mu se isplaćuje “stvarni trošak korištenja vozila”, a kako je i propisano u internim aktima Zagrebačkog holdinga d.o.o.

Inače, iz Holdinga su ranije za Jutarnji list odgovorili kako je Sesaru pripala naknada “u visini troška koji nastaje za druge članove Uprave koji koriste službene automobile” jer on ne koristi službeno vozilo, a svoj automobil vozi sam, bez angažiranja službenog vozača.

Također, iz Holdinga su početkom lipnja za 24 sata poručili kako “Sesar koristi isključivo svoj automobil Tesla Model 3 u službene svrhe i vozi ga isključivo sam”, uz napomenu kako ga je kupio prije nego što je imenovan.

Tagovi: Boris Sesar, Zagrebački holding, Tesla, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE