GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potvrđen treći slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj

Potvrđen treći slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj
ZARAZA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2020 / 19:13
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Potvrđen je treći slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj. Riječ je o muškarcu koji radi u Italiji, a trenutačno je smješten u bolnici u Rijeci.

U ovom trenutku u Hrvatskoj su tri osobe zaražene koronavirusom - mladić koji je bio na utakmici u Milanu, njegov brat, te jedna osoba koja je radila u Parmi u Italiji. Stožer civilne zaštite objavio je priopćenje s preporukama građanima vezano uz koronavirus.

Znanstvenik Igor Rudan objasnio je sve o koronavirusu i pokušao smiriti sve koji su zabrinuti.

"Ako zbog novog koronavirusa osjećate strah veći od toga kad sjedate za volan ili čujete da stiže gripa, a koji vam je već dobro poznat, znači da taj strah više nije razuman i da ste počeli podlijegati atmosferi panike".

Nakon sastanka Nacionalnog kriznog stožera izjavu je dao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović koji je rekao kako su županijskim stožerima dane upute za organizaciju i načine stavljanja u funkciju karantenskog smještaja po županijama, ako za to bude potrebe.

Što se tiče većih javnih okupljanja i njihovih zabranjivanja, dodao je kako u ovom trenutku ne postoji potreba za generalnom zabranom, međutim, treba uzeti u obzir činjenicu da uvijek može doći do promjene epidemiološke situacije te se stoga svaki događaj mora promotriti.

Potom je ministar zdravstva Beroš kazao kako je obrađeno 87 uzoraka, kako se trenutno obrađuje osam, a zasad nema novih pozitivnih slučajeva koronavirusa u Hrvatskoj.

Što se tiče osoba koje su bile u bliskom kontaktu s oboljelima, 64 osobe su pod intenzivnim praćenjem te se dva puta dnevno trebaju javiti epidemiolozima, istaknuto je.

Tagovi: koronavirus, Igor Rudan, Davor Božinović, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE