GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Potop u Novom Vinodolskom i Malinskoj, stiže još kiše

Potop u Novom Vinodolskom i Malinskoj, stiže još kiše
VISOKE VODE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.11.2022 / 17:25
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Od ranog jutra u dijelovima zemlje neprestano pada kiša popraćena grmljavinom. Ogromna količina oborine sručila se na Novi Vinodolski gdje su neke ceste zatvorene.

Prema informacijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Novog Vinodolskog, svi raspoloživi vatrogasci su na terenu i pomažu.

Najteže je pogođeno najniže područje Novog Vinodolskog, oko trgovačkih centara Plodine i Tommy, gdje se izlila bujica iz korita. Poplavljene su ceste, na nekima je onemogućeno prometovanje, a na drugima je znatno otežano.

Bujice su se tijekom jutra slijevale strmijim ulicama, poplavljujući kuće. U vodi su ostali zaglavljeni automobili i autobusi.

Kako pokazuje i video, prava bujica nosi sve pred sobom, a voda ulazi u kuće, pa će štete sigurno biti, piše Novi list.

Županijski centar 112 Rijeka je, zbog obilnih kiša u Novom Vinodolskom, Malinskoj i okolici primio više dojava o poplavama u većem broju objekata te o poplavljenim prometnicama, među kojima je DC 3 – Jadranska magistrala.

Zbog obilnih padalina poplavom pogođenih dijelova PGŽ, ponajviše na području Malinske i Novog Vinodolskog, župan Zlatko Komadina podigao je u pripravnost Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije, a u pripravnosti su i vatrogasne postrojbe od kojih je dio na terenu, priopćili su iz ureda župana.

Danas u 14.00 sati župan će s načelnikom Stožera Goranom Petrcom i načelnikom Općine Malinska Robertom Antonom Kraljićem obići poplavom pogođenu Malinsku.

DHMZ ranije je najavio da će biti oblačno i kišovito. Navečer i u noći očekuje se prestanak oborina i smanjenje naoblake, a na sjevernom Jadranu već tijekom popodneva.

Očekuje se smirivanje nevremena da bi se pokrenula sanacija.

Zbog obilne kiše poplavljene su i prometnice u području Sisačko- moslavačke županije, a Županijski centar 112 Sisak primio je u petak dojave građana iz Siska, Petrinje, Kutine, Popovače, Novske i Gline.

Zbog zatrpanih ili blokiranih odvodnih kanala, odvodne vode prijete kućama i dvorišnim objektima pa su na teren radi sanacije izašle nadležne žurne službe.

Na terenu su ekipe vatrogasaca, komunalnih poduzeća, Županijskih cesta Sisak te komunalni redari. Djelatnici sisačke Službe Civilne zaštite, koji su u komunikaciji s čelnicima jedinica lokalne samouprave, prate situaciju te prema potrebi poduzimaju mjere, izvijestili su iz Ravnateljstva Civilne zaštite u petak.

“Zbog zatrpanih ili blokiranih odvodnih kanala, odvodne vode prijete kućama i dvorišnim objektima. ŽC 112 Sisak o tome je odmah obavijestio nadležne žurne službe koje su izašle na teren radi sanacije. Na terenu su ekipe vatrogasaca, komunalnih poduzeća, Županijskih cesta Sisak te komunalni redari”, izvijestili su iz Ravnateljstva.

Tagovi: Novi Vinodolski, Malinska, otok Krk, Zlatko Komadina
PROČITAJ I OVO
Milanović: Hrvatska je ostala danas bez još jedne neovisne institucije
PREDSJEDNIK
Milanović: Hrvatska je ostala danas bez još jedne neovisne institucije
ZAGREB - Nakon što je Ivan Turudić danas preuzeo dužnost glavnog državnog odvjetnika oglasio se Ured predsjednika Republike. U priopćenju je navedeno da je Hrvatska danas ostala bez još jedne neovisne institucije.
Turudić najavio prve poteze
NAJAVE
Turudić najavio prve poteze
ZAGREB - Novi glavni državni odvjetnik Ivan Turudić, izabran saborskom većinom još u veljači, danas je preuzeo dužnost od svoje prethodnice Zlate Hrvoj-Šipek. Održao je i konferenciju za novinare na kojoj je govorio o prvim potezima.
Hodžić o Pupovcu i DP-u: Ne smije biti podobnih i nepodobnih
PORUKE
Hodžić o Pupovcu i DP-u: Ne smije biti podobnih i nepodobnih
ZAGREB - Armin Hodžić, zastupnik bošnjačke nacionalne manjine i partner vladajuće većine, gostovao je u Novom danu N1 televizije gdje je komentirao preuzimanje dužnosti glavnog državnog odvjetnika od strane Ivana Turudića.
Migracija kao sredstvo ruskog hibridnog ratovanja
PRITISCI
Migracija kao sredstvo ruskog hibridnog ratovanja
BERLIN - Neregularna migracija preko Bjelorusije i Rusije gotovo se nije odvijala u zimskom razdoblju. Ali sada brojke ponovo naglo rastu. Za sigurnosne stručnjake riječ je o “hibridnom ratovanju”.
Izrael odgovorio na Hamasov napad
ODGOVOR
Izrael odgovorio na Hamasov napad
RAFAH - Hamasovo ministarstvo zdravstva objavilo je da su deseci ljudi ubijeni ili ozlijeđeni u eksploziji u izbjegličkom kampu na području Rafaha.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE