GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Poništeni izbori u Šapcu

Poništeni izbori u Šapcu
NEPRAVILNOSTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.06.2020 / 09:12
Autor: SEEbiz / Tanjug
ŠABAC - Gradska izborna komisija Šapca poništila je izbore na svih 100 biračkih mesta, zbog utvrđivanja brojnih nepravilnosti.

Neke od nepravilnosti su nekoliko hiljada falsifikovanih glasačkih listića, kupovina glasova, nepotpisane potvrde o biračkom pravu za lica koja nisu bila u stanju da izađu na biračko mesto, glasanje bez važeće lične karte i druge utvrđene nepravilnosi bile su razlog da se donese ovakva odluka.

Nakon prigovora predstavnika liste “Nebojša Zelenović-Šabac je naš” na 42 biračka mesta GIK je sve do srede kasno uveče razmatrao ukazane nepravilnosti tokom lokalnih izbora.

Tako za oko 1.000 glasova SNS nema dokaza da su ih građani dali van biračkih mesta, dakle, na terenu, jer ne postoje obavezne pismene potvrde na obrascu GIK-a koje to potvrđuju.

Takođe, u većem broju glasačkih kutija na seoskom području, nije pronađen kontrolni listić GIK-a, što je sve razlog za obavezno poništavanje izbornog procesa na tim glasačkim mestima.

Klupko je počelo da se odmotava nakon ukazivanja Podrinskih novina da je ilegalno štampano nekoliko hiljada glasačkih listića koji se razlikuju po boji od originalnih i zbog toga je ovaj list podneo tužbu Javnom tužilaštvu u Šapcu.

Takođe je obelodanjeno da su preko svojih kanala predstavnici SNS imali informacije i odlazili u domove teško pokretnih bolesnika i uzimali potpise za svoju listu.

Nije tajna da su glasovi plaćani dve i više hiljada dinara i da su nuđeni paketi pomoći. Za sve ovo evidentno da je potrebna duboka logistika i značajne novčani resursi.

Bilo je primetno da je SNS vodio kamernu kampanju, uglavnom sa visokim funkcionerima i ministrima koji su gostovali u Šapcu, a retki su primeri kapmanje na terenu.

Inače, za lokalne izbore u Šapcu prijavljeno je 12 lista, od čega su četiri kompletne sa svih 69 kandidata za odbornike. Na biračkom spisku je 102 393 građana sa pravom glasa.

Tagovi: izbori u Šapcu, Nebojša Zelenović-Šabac je naš, Neboojša Zelenović, Srpska napredna stranka
PROČITAJ I OVO
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE