GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pomozimo obitelji Šušković

Pomozimo obitelji Šušković
APEL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.03.2020 / 22:42
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Udruga SJP ALFA poziva ljude dobre volje da se odazovu humanitarnoj akciji.

Poštovani članovi Udruge SJP ALFA i ostali...

U ovim teškim trenucima za sve nas zbog pandemije korona virusa, Zagreb i okolica osjetili su da uvijek može biti još teže.
Težinu sudbine osjetile su obitelji izgubivši svoj dom u razornom potresu kojem je epicentar bio na području Markuševca pa je to područje i najviše stradalo.

Baš na tom području nalazi se i kuća našeg kolege, bivšeg pripadnika pričuvnog sastava SJP ALFA, gospodina Ivice Šuškovića Hansa.

Kuća u kojoj je živjela njegova šesteročlana obitelj je NEUPORABLJIVA zbog velikih oštećenja koja su nastala uslijed potresa te je obitelj bila primorana iseliti iz nje i trenutno su smješteni kod familije.

U tih par sekundi ostali su bez svega.

Nažalost, tu tragediji nije kraj jer je Ivica srčani bolesnik i na dan potresa je pretpio sedam srčanih napadaja. Supruga je, slijedom ekonomske krize uzrokovane pandemijom korone, dobila otkaz u hotelu koji se zatvorio zbog mjera izolacije. Dramatično i s tugom prolaze nas slike njegovih blizanaca, dječaka od osam godina, kako ih iznose za vrijeme potresa bose I u pidžamama iz ruševne kuće.

Pokažimo sad veliko srce te pomozimo obitelji Šušković koja je ostala bez krova nad glavom kako bi našom skromnom pomoći prebrodila ove za njih preteške trenutke.

Molimo one koji su u mogućnosti uplatiti dobrovoljni novčani prilog da to učine uplatom na račun Ivanove supruge MARINE ŽOHAR ŠUŠKOVIĆ, iban je HR6324840083231482920 otvoren u RBA banci.

Za uplate iz inozemstva postoji mogućnost i uplate na devizni račun također na ime njegove supruge, MARINA ŽOHAR ŠUŠKOVIĆ otvoren u RBA HR2724840083292564080 SWIFT: RZBHHR2X

Ivica je ponosno branio našu domovinu. Podsjetimo, Alfe su u ratu, pod zapovjedništvom Vladimira Fabera i Zorana Cvrka  djelovali na brojnim bojištima često se ubacujući iza redova neprijatelja uvelike riskirajući svoje živote. Alfe su, tijekom Domovinskog rata, imale 369 aktivnih i 454 pričuvnih pripadnika. U akcijama je ubijeno 8, a ranjeno 100 pripadnika. Braća po oružju bila su zajedno u ratu, a sad su zajedno i u miru. Udruga, u duhu solidarnosti, poziva sve nas i ljude dobre volje da se odazovu humanitarnoj akciji.

Trenutno se radi i na pjesmi, a autori se odriču svojih prava u korist Udruge. Tekst za glazbu pisao je književnik Krešimir Butković.

Veliko HVALA od srca od obitelji Šušković i veterana Specijalne jedinice policije ALFA Zagreb.


Nisi sam

Kad samoća prati dane,
kada isto jutro svane,
drhtaj duše kad treperi,
nisi sam.

Ako ne znaš kako više,
vidi, Hrvatska još diše,
prošli smo i gore,
nisi sam.

Sve je ovom svijetu teže,
ali prkos sad nas veže,
kao jedno smo uz tebe
nisi sam,
uvijek ima dobrih ljudi,
neka nova zora rudi,
samo glavu opet digni,
nisi sam.

Ref.:

Jer mi smo more, mi smo stina,
mi smo braća od davnina,
mi smo zlatno žito roda,
isti krš i ista voda,
Mi smo jedno kada treba,
ista krv je ispod neba,
zajedno u novi dan,
nemoj mislit da si sam.

Jednom sve će ovo proći.
bolje sutra mora doći,
vidi, Hrvatska još diše,
nisi sam.
I kad nevera je stigla,
Hrvatska se digla,
nisi sam.

Zagreb, 31.3. 2020.


Autor teksta: Krešimir Butković

Tagovi: obitelj Šušković, Markuševec, Udruga SJP ALFA, Ivica Šušković Hans
PROČITAJ I OVO
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
DIVLJANJE
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
NEW YORK - Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom, Vanesse Frazier s Malte.
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
STAVOVI
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
ZAGREB - Ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić za Dnevnik Nove TV komentirao je postizbornu situaciju u Hrvatskoj.
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
KOALICIJA
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke u kojem traje sjednica Predsjedništva.
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
PORUKE
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
ZAGREB - Dario Hrebak (HSLS) koalicijski partner HDZ-a kazao je kako se danas čuo s premijerom Andrejom Plenkovićem te da sada kada je kampanja završila, emocije treba staviti na stranu i treba uključiti zdravi razum.
Pavliček: Uvjeren sam da se HDZ neće odreći manjinaca
PORUKE
Pavliček: Uvjeren sam da se HDZ neće odreći manjinaca
ZAGREB - Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček gostovao je u Newsroomu kod Anke Bilić Keserović gdje su razgovarali o tome tko bi i kako mogao formirati Vladu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE