GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Policija u Ottawi uhićuje prosvjednike i tegli kamione koji blokiraju promet

Policija u Ottawi uhićuje prosvjednike i tegli kamione koji blokiraju promet
RASPLET
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2022 / 22:39
Autor: SEEbiz / H
OTTAWA - Vučna vozila uklanjaju u petak kamione koji su blokirali središte Ottawe, a prosvjednici su se zabarikadirali iza sniježnih nanosa pokušavajući otežati napredovanje policije koja ih je počela uhićivati da bi prekinula prosvjede koji su jedan od dosad najvećih izazova za vladu premijera Justina Trudeaua.

Prosvjednici su poredali kamione pred parlamentom i Trudeauovim uredom i držali ih ondje tri tjedna. Policija ih je, strahujući od eskalacije ili nasilja, pokušala rastjerati kaznama i prijetnjom uhićenjima.

No, kako je nekoliko kamiona ostalo u središtu glavnoga grada, policija je u četvrtak uhitila dvojicu vođa pokreta, a u petak još 21 prosvjednika, uključujući i Pat Kinga, jednog od glavnih organizatora prosvjeda.

Konvoj slobode 2022, krovna skupina koja predstavlja različite skupine koje sudjeluju u prosvjedima, objavila je u petak na Twitteru da su uhićena trojica organizatora.

"Ovo je narodni pokret i drugi će preuzeti njihove uloge. Nastavit ćemo držati crtu. Odbijamo pokoriti se zloupotrebi moći. Svijet gleda, Kanado”, stoji u objavi.

Policijski službenici postavili su stotinu cestovnih blokada blizu mjesta prosvjeda kako bi ljudima onemogućili pristup, a time i prosvjednicima uskratili hranu i gorivo.

Policija je objavila da je u petak uklonjeno 21 vozilo i da su barem još dva kamiona dobrovoljno odvezli njihovi vozači.

Nakon što je tijekom noći napadalo puno snijega, prosvjednici su od njega lopatama podigli nasip pred parlamentom i ondje mašu kanadskim zastavama i posterima "konvoja slobode".

Prosvjede su pokrenuli kanadski vozači kamiona protiveći se mjerama po kojima se vozači kamiona koji prelaze granicu moraju ili cijepiti protiv covida-19 ili ići u karantenu, a kasnije su im se priključili i ostali protivnici politike premijera Justina Trudeaua.

Tagovi: prosvjed u Ottawi, blokada kamionima, Justin Trudeau
PROČITAJ I OVO
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE