GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Policija u Bihaću zatvorila migrantski kamp, neki krenuli prema Hrvatskoj

Policija u Bihaću zatvorila migrantski kamp, neki krenuli prema Hrvatskoj
MIGRANTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2020 / 19:56
Autor: SEEbiz / H
BIHAĆ - Policija Unsko-sanske županije u srijedu je zatvorila kamp za smještaj ilegalnih migranata koji se nalazio u središtu Bihaća premjestivši sve osobe koje su se tamo nalazile u kamp u selu Lipa udaljenom dvadesetak kilometara.

"Od večeras nema više niti jednog migranta u prihvatnom centru Bira'", potvrdio je u večernjim satima Nermin Kljajić, ministar unutarnjih poslova Unsko-sanske županije dodajući kako je kako je premještanje migranata proteklo bez poteškoća.

Osamdesetak maloljetnika koji su se nalazili u centru smještenom u krugu nekadašnje tvornice "Bira" premješteno je u novoformirani centar u naselju Borići a stotine odraslih novi su krov nad glavom dobili u kampu "Lipa" no neki od njih odmah su odlučili nastaviti put ka granici s Hrvatskom dok se manja skupina odlučila prebaciti u Sarajevo.

Odluku o zatvaranju "Bire" u kojoj je u protekle dvije godine stalno boravilo nešto više od tisuću migraata donijela je početkom tjedna županijska vlada

Ministar policije Kljajić istaknuo je kako se u tom razdoblju potvrdiloda su loša rješenja smještati migrante u središta urbanih zona.

Sada slijede koraci koji bi trebali voditi i zatvaranju kampa "Miral" u Velikoj Kladuši.

U Bih trenutačno boravi više od sedam tisuća ilegalnih migranata koji nastavljaju pristizati preko slabo kontrolirane granice BiH sa Srbijom i Crnom Gorom.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija upozorio je u sijedu kako taj problem neće biti lako riješiti, posebice dok se u samoj zemlji ne usvoji jedinstvena politika.

"Bez jedinstvenog stajališta problem migranata u BiH bit će sve veći", kazao je Tegeltija dodajući kako je nevjerojatna činjenica da razmjerno siromašna zemlja kakva je BiH skrbi o tisućama migranata iz Pakistana, zemlje koja je nuklearna sila.

"BiH treba prihvatiti ljude koje bježe iz ratom zahvaćenih područja, oni trebaju sve dobiti ali broj tih ljudi je najmanji u usporedbi sa ljudima koji nisu iz ratom zahvaćenih područja", kazao je Tegeltija u intervjuu za javni srtvis BHT 1.

Tagovi: migranti u Bihaću, Zoran Tegeltija, Nermin Kljajić, kamp Miral, Velika Kladuša, migrantska kriza
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE