GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Policija privela četvoricu prosvjednika na Trgu žrtava fašizma

Policija privela četvoricu prosvjednika na Trgu žrtava fašizma
PRIVOĐENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.09.2022 / 19:50
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Policija je u subotu na Trgu žrtava fašizma, gdje je održan prosvjed protiv HDZ-a i Vlade, privela četvoricu muškaraca, među kojima i maloljetnika kod kojega je pronađeno hladno oružje i pirotehnička sredstva, no unatoč tomu, kako se ističe, održano je povoljno stanje sigurnosti.

Nakon prosvjeda priveden je 17-godišnjak kod kojega je pronađen nož, bengalka, staklene boce ispunjene lakozapaljivom tekućinom te improvizirana naprava s čavlima, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka nakon dvosatnog prosvjeda koji je policiji je prijavljen kao mirno okupljanje.

Utvrđeno je da maloljetnik nije posjedovao eksplozivnu napravu, već improvizirano hladno oružje, pogodno za napad ili nanošenje ozljeda. Maloljetnik je tijekom privođenja pružao aktivan otpor.

Mediji su objavili da je riječ o 17-godišnjaku koji je od ranije poznat policiji kao sljedbenik Marka Franciskovića, optuženog za javno poticanje za terorizam tijekom prosvjeda protiv upravljanja covid krizom prošle godine.

Nad 17-godišnjakom se provodi kriminalističko istraživanje, naveli su iz zagrebačke policije.

Policija je privela još jednog 25-godišnjeg i dvojicu 27-godišnjih prosvjednika koji su osumnjičeni da su u alkoholiziranom stanju kršili javni red i mir. Zbog kršenja javnog reda i mira priveden je i jedan 44-godišnjak.

Protiv 44-godišnjaka i jednog 27-godišnjaka bit će podneseni optužni prijedlozi, dok su druga dvojica pušteni kućama jer nisu utvrđeni elementi protupravnog ponašanja.

Naknadnim detaljnim pregledom i analizom foto-video i audio dokumentacije snimljene tijekom osiguranja tog javnog prosvjeda utvrdit će se jesu li eventualno zabilježeni i neki drugi oblici protupravnog ponašanja, izvijestili su iz policije te dodali da tijekom održavanja prosvjeda nisu zabilježeni drugi događaji koji bi zahtijevali primjenu policijskih ovlasti, a da je tijekom provedbe mjera sigurnosti održano povoljno stanje sigurnosti.

Tagovi: Slobodni zajedno, PU Zagrebačka
PROČITAJ I OVO
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
POTRESI
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
LJUBLJANA - Slovenija je pod velikim rizikom od potresa, ali većina javnosti toga nije svjesna, smatraju sudionici današnjeg savjetovanja Zavarovalnice Triglav.
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
NEVRIJEME
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
ZAGREB - U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena. Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ŠKOLE
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ZAGREB - Najcjenjenije srednje škole i međunarodni jezični kampovi iz Švicarske, Portugala, Španjolske, Italije, Belgije i Ujedinjenog Kraljevstva 20. travnja od 10 do 14 sati predstavit će svoje programe hrvatskim učenicima u Hotelu Sheraton.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE