GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Policija: Napad u studentskom domu ne dovodi se u vezu s navijačkim nasiljem

Policija: Napad u studentskom domu ne dovodi se u vezu s navijačkim nasiljem
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2021 / 11:50
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zagrebačka policija izvijestila je u ponedjeljak da u nedjelju oko 22 sata, dva sata nakon utakmice između Dinama i Hajduka odigrane na Maksimiru, fizički napadnut 20-godišnjak u krugu studentskog doma u Jarunskoj ulici, ali se događaj zasad ne dovodi u vezu s navijačkim nasiljem.

Policija je precizirala da su najvjerojatnije dvije osobe fizički napale 20-godišnjaka, koji je lakše ozlijeđen, te da se do sada, prikupljenim saznanjima kroz kriminalističko istraživanje i obavljenim razgovorom s napadnutim mladićem, događaj ne može nedvojbeno dovesti s odigravanjem utakmice kao niti s određenom navijačkom skupinom.

PU zagrebačka (PUZ) napominje da nije bilo nasilnog ulaska većeg broja osoba u studentski paviljon jer su policijski službenici preventivno bili prisutni u blizini i ranije te su pratili sva događanja.

Policija je izvijestila da su ranije istog dana, oko 15 sati na Kennedyevom trgu, postupali prema 36-godišnjaku zbog neovlaštene uporabe pirotehničkog sredstva, kojom prilikom je nekoliko maskiranih muškaraca fizički napalo 36-godišnjaka i policajce. Uz to, maskirani muškarci oštetili su službeno policijsko vozilo i potom pobjegli.

Liječnička pomoć ozlijeđenima pružena je u KBC-u Zagreb gdje je utvrđeno da je jedan policajac lakše ozlijeđen dok je 36-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede.

Policija dodaje da je kriminalističko istraživanje u tijeku radi prikupljanja obavijesti i korisnih saznanja o događaju.

PUZ dodaje da su policajci sigurnosnim pregledom stadiona prije odigravanja utakmice pronašli skrivenih 197 komada baklji te kako su prije, za vrijeme i nakon utakmice, zbog prekršaja Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima priveli 14 navijača u starosti između 19 i 36 godina i jednog maloljetnika.

Jedna osoba privedena je zbog prekršaja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, navodi PUZ.

Tagovi: PU zagrebačka, Bad Blue Boys, Hajduk, Dinamo
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE