GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Policija: Napad na Trešnjevci nije prometna nesreća, već razbojnička krađa

Policija: Napad na Trešnjevci nije prometna nesreća, već razbojnička krađa
ISTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2022 / 19:01
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zagrebačka policija utvrdila je krim istragom o prometnoj nesreći i napadu na 64-godišnjeg muškarca jučer na Trešnjevci, kako je riječ o razbojničkoj krađi, iako je događaj prema prvim informacijama izgledao kao prometna nesreća, priopćeno je u nedjelju.

Policijska uprava zagrebačka (PUZ) izvijestila je da je u jedan dan utvrdila okolnosti događaja, pronašla trojicu počinitelje i predala ih pritvorskom nadzorniku. Trojica napadača od 22, 44 i 46 godina osumnjičeni su za kaznena djela "razbojničke krađe" i "oštećenje tuđe stvari".

Kako navode iz PUZ-a, u subotu oko 4,10 sati na Trešnjevci, na parkiralištu u Ulici Marijane Radev, osumnjičeni 22-godišnjak prišao je zaustavljenom osobnom automobilu Renault Laguna zagrebačkih registracija u kojem se nalazio 64-godišnji vlasnik vozila. Dvadeset dvogodišnjak se kroz otvoren prozor djelomično provukao u unutrašnjost automobila i sa suvozačevog sjedala otuđio torbicu s novcem, dokumentima i drugim stvarima 64-godišnjaka.

Druga dvojica osumnjičenih su čekali u blizini i pazili da netko ne naiđe. Potom su se udaljili do svog osobnog automobila Renault Megane.

Oštećeni 64-godišnjak je htio vratiti svoje stvari pa se svojim vozilom dovezao do njihovog. Nakon što ih je zatražio svoje stvari, jedan od osumnjičenih ga je metalnom palicom udario po glavi i razbio stražnje vjetrobransko staklo njegova vozila.

Potom su osumnjičeni 22-godišnjak i 44-godišnjak ušli u svoje vozilo kako bi napustili mjesto napada, no nisu uspjeli budući da im je vozilo 64-godišnjaka blokiralo izlaz s parkirališnog mjesta.

Tada je 44-godišnjak više puta svojim vozilom Renault Megane udario u bočnu stranu Renault Lagune 64-godišnjaka. Kako nisu uspjeli pobjeći izašli su iz vozila te ponovo napali 64-godišnjeg muškarca.

Potom je 22-godišnjak metalnom palicom razbio prednje vjetrobransko staklo, prednja svjetla te oštetio lim vozila 64-godišnjaka, dok je za vrijeme napada 46-godišnjak pazio da netko ne naiđe. Nakon toga su sva trojica pobjegla.

Policija je naknadno pronašla svu trojicu napadača, a nakon provedene Kriminalističke istrage predala ih je pritvorskom nadzorniku, uz kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Materijalna šteta iznosi oko 20.000 kuna, priopćeno je iz PUZ-a

Tagovi: pu zagrebačka, Trešnjevka
PROČITAJ I OVO
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
SDP
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
ZAGREB - " Mora se spriječiti pljačka, mora se osigurati sloboda govora, to je prioritet."
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE