GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Policija demantirala Sakomana: Izmislio je priču sa šmrkanjem kokaina

Policija demantirala Sakomana: Izmislio je priču sa šmrkanjem kokaina
DEMANTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2023 / 14:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Slavko Sakoman, psihijatar i stručnjak za liječenje ovisnosti, izjavio je prilikom gostovanja na N1 televiziji kako zna da je jedan od policijskih službenika šmrkao kokain na intervenciji, no policija tvrdi kako su proveli istragu i kako je cijela priča izmišljena.

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

Vezano uz navode o policijskim službenicima koje je proteklih dana u javnosti iznio dr. Sakoman, počevši od gostovanja u jednoj televizijskoj emisiji, želimo izvijestiti sljedeće:

Nakon što je dr. Sakoman, gostujući 24. siječnja ove godine, u jednoj televizijskoj emisiji iznio navode da raspolaže saznanjima da su u Zagrebu policijski službenici prilikom dolaska na jednu intervenciju donijeli i konzumirali kokain pred tamo zatečenim osobama, policija je odmah poduzela sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti.

Tako su policijski službenici obavili niz razgovora, počevši od dr. Sakomana do osoba koje su mu prenijele spomenute navode o policajcima koji su navodno konzumirali kokain, pa i svjedocima koji su mogli potvrditi ili opovrgnuti činjenice iz njihovog iskazivanja.

Nakon svega poduzetog, obavljenih razgovora te brojnih drugih činjeničnih provjera, je utvrđeno da se događaj u kojem troje policijskih službenika u novogodišnjoj noći dolazi na intervenciju i konzumira kokain pred tamo zatečenim osobama nikada nije ni dogodio, odnosno priča je izmišljena.

To je izričito izjavila osoba koja je kreirala takvu priču, navodeći da je događaj s policajcima izmislila kako bi skrenula pažnju sa svoje odgovornosti, a također je utvrđeno da osoba novogodišnju noć provela na posve drugoj adresi u društvu posve drugih osoba, a što su u svojim iskazima te osobe (svjedoci) i potvrdile.

Činjenica da je ova izmišljena priča, prema iskazu kreatora, dodatno “začinjena“ obiteljskim odnosom dužnosnika i njegovog člana obitelji, inače pripadnika hrvatske policije, samo je doprinijela malicioznosti i neodgovornosti onih koji su neprovjerenu priču iznosili kao neupitnu.

Provodeći izvide u konkretnom slučaju, zbog neovisnosti i nepristranosti istraživanja, policija je postupala sukladno članku 11.e Zakona o policijskim poslovima i ovlastima (Narodne novine broj 76/09, 92/14, 70/19.), odnosno uključivanjem nadležnog državnog odvjetništva osigurala je institucionalnu neovisnost prilikom istraživanja.

Osim opravdanog interesa javnosti, činjenično potvrđivanje ili opovrgavanje ovakvih navoda bilo je u najboljem interesu svih policijskih službenika i službenica koji svoju službu svakodnevno obavljaju časno i profesionalno na dobrobit svih građana Republike Hrvatske.

Ovakvim neprofesionalnim istupima pojedinaca, ali i omogućavanjem iznošenja ovakvih navoda u javnost, a bez da je policija prethodno dobila šansu reagirati i istražiti slučaj sukladno pravilima struke, nanijeta je nepopravljiva i nepovratna šteta ugledu policijske službe, a u konačnici ugledu i časti svakog hrvatskog policijskog službenika i službenice.

“Ne očekujemo ispriku…”
Ne očekujemo ispriku jer ona ne može izbrisati štetu koja je nanijeta policiji, ali želimo vjerovati da će ovo iskustvo podsjetiti sve osobe koje imaju priliku djelovati u javnom prostoru i utjecati na javno mišljenje, koliko je važno pridržavati se etičkih i profesionalnih standarda u svakoj profesiji.

Policija će o svemu utvrđenom izvijestiti nadležno državno odvjetništvo, kao i sve druge nadležne institucije te poduzeti daljnje mjere i radnje u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom.

Tagovi: Slavko Sakoman, kokain, PU zagrebačka
PROČITAJ I OVO
Omejec: Ako Milanović nastavi, ja bih apsolutno poništila izbore
PORUKE
Omejec: Ako Milanović nastavi, ja bih apsolutno poništila izbore
ZAGREB - Bivša predsjednica Ustavnog suda Jasna Omejec, inače članica Venecijanske komisije u Vijeću Europe, samo za Dnevnik Nove TV prokomentirala je situaciju oko kandidature predsjednika Zorana Milanovića na parlamentarnim izborima.
Plenković: Ovo je pokušaj državnog udara, SDP ima ozbiljan poremećaj
TEHNIČKI PREMIJER
Plenković: Ovo je pokušaj državnog udara, SDP ima ozbiljan poremećaj
SISAK - "Ljudima treba spas, ali ne spas od nas, nego od ovih koji rade državni udar", govori Plenković.
Benčić: Da sam na Milanovićevom mjestu, podnijela bih ostavku
PORUKE
Benčić: Da sam na Milanovićevom mjestu, podnijela bih ostavku
ZAGREB - Sandra Benčić, koordinatorica stranke Možemo, bila je gošća Newsrooma kod naše Anke Bilić Keserović s kojom je razgovarala o odluci Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može sudjelovati na parlamentarnim izborima dok ne da ostavku na funkciji predsjednika Republike.
Milanović: Ovo je čisti puč, to se mora riješiti na izborima
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je čisti puč, to se mora riješiti na izborima
VELA LUKA - "Ova ekipa iz Ustavnog suda zemlju gura u krizu. Moja kandidatura je rutinska stvar o kojoj ljudi tek trebaju odlučiti. Prijetnja meni je bez veze, oni su za mene stajske muhe."
Stubliću je okej što Milanović citira njegovu pjesmu
AUTOR STIHOVA
Stubliću je okej što Milanović citira njegovu pjesmu
ZAGREB - Rock glazbenik Jura Stublić, autor pjesme “Rijeke pravde”, čijim je stihovima predsjednik Republike Zoran Milanović najavio svoju kandidaturu na parlamentarnim izbornima, rekao je kako mu se to čini pozitivno, dodavši da autori i pišu pjesme zato da ih drugi pjevaju i koriste
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE