GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Počivalšek pušten nakon cjelodnevne obrade

Počivalšek pušten nakon cjelodnevne obrade
ISTRAGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.06.2020 / 23:36
Autor: SEEbiz / H
LJUBLJANA - Slovenska policija oslobodila je u utorak kasno navečer slovenskog ministra gospodarstva i potpredsjednika vlade Zdravka Počivalšeka, nakon cjelodnevne kriminalističke obrade tijekom koje je izvršena pretraga njegove kuće i ureda.

Počivalšek je jutros bio privremeno priveden zbog istrage u kojoj je osumnjičen za nanošenje štete javnim sredstvima, odnosno državnom proračunu, u postupku nabave respiratora i druge medicinske opreme tijekom epidemije koronavirusa.

Nakon što ga je policija pustila Počivalšek novinarima nije želio komentirati događanje, ali je kasnije u priopćenju za javnost naveo da želi da se optužbe na njegov račun istraže što prije i to "brzo, stručno i bez političke motivacije".

Ostavku zbog tog slučaja dao je ravnatelj slovenske policije, ali i ministar unutarnjih poslova Aleš Hojs koji, kao i premijer Janez Janša, smatra da je istraga politički motivirana, da je u pozadini djelovanje oporbe i "duboke države" da se destabilizira i sruši aktualna vlada.

Politička sudbina Počivalšeka koji vodi koalicijsku Stranku modernog centra (SMC), drugu najveću stranku u vladi, bez koje vladajuća koalicija ne bi imala parlamentarnu većinu, ostaje nejasna nakon što je pokrenuta istraga za koju vladajući smatraju da je politički motivirana, dok većina oporbenih stranaka navodi da je postupak protiv Počivalšeka dobar razlog za nove izbore ili glasovanje o povjerenju vladi.

Tagovi: Zdravko Počivalšek, Janez Janša, Aleš Hojs, Vlada Slovenije
PROČITAJ I OVO
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
Plenković osvanuo na TikToku
DRUŠTVENE MREŽE
Plenković osvanuo na TikToku
ZAGREB - Andrej Plenković je u jeku kampanje otvorio profil na još jednoj društvenoj mreži, a riječ je o TikToku.
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
LISTE
Rijeke pravde predale izborne liste, Grbin najavio pobjedu
ZAGREB - Izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu tijekom dana predao je i SDP odnosno njihova koalicija Rijeke pravde.
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
UHIĆENJA
Nova akcija EU tužitelja, troje uhićenih
ZAGREB - Ured europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu pokrenuo je istragu protiv četiri osobe i jedne tvrtke zbog tri subvencijske prijevare i krivotvorenja isprava.
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
RAZOČARANI
Umirovljenici razočarani: Dobili manji dodatak od očekivanog
ZAGREB - Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE