GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Počast žrtvama Borova naselja

Počast žrtvama Borova naselja
PROTIV ZABORAVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.11.2022 / 13:48
Autor: SEEbiz
BOROVO NASELJE - Prigodnim programom i polaganjem vijenaca u sklopu nekadašnje tvornice Borovo Commerc odana je počast svim žrtvama u Borovu naselju, velikoj vukovarskoj gradskoj četvrti koja je bila iznimno važna za obranu Grada Heroja.

Tamošnje skladište služilo je kao sklonište, ali i pričuvna ratna bolnica.

Na današnji dan 1991. godine ubijena je 51 osoba, a u tri mjeseca opsade Borova ukupno 176 branitelja i civila, 48 je još uvijek nestalih.

Pred slom obrane grada u tom skloništu bilo je oko 1500 Vukovaraca. Neprijatelji su ga gađali tenkovima i zapalili.

Počast žrtvama odana je i na spomen-obilježju Farma Lovas.

- Mi smo tu da odamo počast preminulim prijateljima, suborcima, svim nestalima. Nadamo se da će svi nestali jednog dana biti pronađeni da njihovi najmiliji mogu da upale svijeću i dođu im na grob i to je to, poručio je jedan sudionik kolone.

- Ja sam bila s djecom, muž je bio zarobljen. Umro je prije 20 godina. Djeca rastu, razišli se svi, život ide dalje, ali je lijepo, rekla je sudionica kolone.

U ime predsjednika Vlade počast ubijenima polaganjem vijenca i paljenjem svijeće odao je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

- Nažalost, umjesto slobode ovdje je mnoge od hrvatskih branitelja i civila zatekla smrt, a za mnoge od njih još uvijek ne znamo njihovu sudbinu. Zato su naša misija i prioriteti pronaći sve ostale. Prošli tjedan imali smo identifikaciju dvojice naših Vukovaraca, a ovaj tjedan pronašli smo posmrtne ostatke dvojice muškaraca čiju identifikaciju uskoro očekujemo, izjavio je novinarima ministar Medved.

Istaknuo je da je iz odgovornosti prema žrtvama Ministarstvo uspostavilo institucionalni okvir i međuresornu suradnju svih nadležnih tijela kao odgovorno na prevažno pitanje nestalih osoba.

Fotografija: Davor Javorović, Pixsell

Tagovi: Borovo naselje, Vukovar, Velepromet, Tomo Medved
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE