GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Zagreb je zatreslo 30 potresa, hodajte što dalje od zgrada

Plenković: Zagreb je zatreslo 30 potresa, hodajte što dalje od zgrada
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.03.2020 / 17:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Državni vrh je u nedjelju održao sastanak u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, a nakon toga je oko 16:30 održana press konferencija za novinare. Tema - krize zbog potresa i koronavirusa.

- Održali smo drugi sastanak državnog vrha s najnovijim informacijama o potresu koji je pogodio Zagreb. Nakon što smo tijekom dana obišli grad htio bih prije svega zahvaliti svim službama koje su se angažirale na saniranju štete, a hvala i sugrađanima i predstavnicima medija na cjelovitom izvještavanju.

Imamo dvije međusobno kontradiktorne krize. Jedna je koronakriza, došli smo sada do 254 zaražena sve skupa. To je veliki rast i velika brojka. Što se tiče štete od potresa, u Cvjetnom naselju u studentskom domu bit će smješteni oni koji se ne mogu vratiti u svoje stanove, studenti su već premješteni u dom na Savi. Po potrebi imamo još nekoliko alternativnih lokacija.

Na telefonski broj koji je objavljen - 0800 8805 - molim da se jave svi koji ne mogu spavati u svojim kućama - rekao je premijer.

- I policija i vojska angažirat će dronove da kompletno iz zraka snimimo situaciju s krovovima i zato molim sve da hodaju što daje od zgrada! Moramo izbjeći da nam se ne dogodi još veća tragedija nego ove do sada. Nakon inicijalna dva snažna potresa imali smo i preko 30 manjih i treba biti oprezan.

Nemoguće je da naši građani ostanu na otvorenom, a ne možemo ni reći što će se dogoditi dalje s podrhtavanjem tla. Isto tako, nemojmo zaboraviti epidemiju koronavirusa, nemojmo si dopustiti ono što se događa u Italiji. Apeliram na građane, sada je osobna disciplina i društvena odgovornost najvažnija - rekao je Plenković.

- Od jutros se dogodilo više naknadnih potresa koji su uobičajeni, a da li će među njima biti veći potres, to ne možemo predvidjeti. U slučaju potresa imajmo svi mirnu glavu i pazite, pokušajte stati uz čvrsti zid, da pazite na staklo... - poručili su iz Centra za civilnu zaštitu.

- Nakon obilaska zdravstvenih institucija mogu reći da nema većih šteta, u Klinici za infektivne bolesti provjerena je statika, a stanje i u ostalim bolnicama je pod kontrolom. Za sada nije bilo žrtava, teže je ozlijeđena samo bolesnica iz užeg centra grada koja je i dalje u tretmanu - rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Tagovi: potres u Zagrebu, Andrej Plenković, Vili Beroš, koronavirus, Hrvatska vojska
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE