GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Uvođenja obveznog vojnog roka neće biti

Plenković: Uvođenja obveznog vojnog roka neće biti
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.05.2021 / 15:16
Autor: SEEbiz / tportal
SPLIT - Predsjednik HDZ-a premijer Andrej Plenković u posjeti je Splitsko-dalmatinskoj i Šibensko-kninskoj županiji, gdje će dati podršku kandidatima HDZ-a za župane i gradonačelnike uoči drugog kruga lokalnih izbora. Obratio se medijima u Splitu.

Kandidate u Splitu, onog za gradonačelnika Vicu Mihanovića i za župana Blaženka Bobana, podržao je i Plenković.

- Vi znate da i ja dolazim iz Splitsko-dalmatinske županije i osjećam jednaku vrstu identifikacije i s Dalmacijom i sa Zagrebom i ostalim dijelovima Hrvatske. Sad je važno da upravljanje drugim najvećim gradom u Hrvatskoj preuzmu ljudi koji to znaju, da nema eksperimanata', kazao je Plenković.

Uvjeren je da je HDZ pobjednik u cijeloj Dalmaciji.

- Pobijedit ćemo i u Dubrovačko.neretvanskoj županiji i u Zadarskoj županiji i Zadru i Šibensko-kninskoj županiji i Šibeniku', rekao je Plenković.

- Logika je jasna, jučer je stožer objasnio. nije isto ako ste u unutarnjem prostoru za stolom ili ako ste u manjem objektu na nogama s mnogo ljudi', kazao je Plenković upitan zašto se otvaraju zatvoreni dijelovi restorana, a ne kafića.

Na pitanje o prljavoj kampanji u Zagrebu, ponovio je:

- Kampanja koja se služi lažima, difamacijama, vrijeđanjem, huškanjem je neprihvatljiva. Ali to nije prvo put da vidimo. Koja je razlika između Škorine retorike ili Milanovićeve kroz cijelu godinu? Koja je razlika ako huškate i vrijeđate nečiju obitelj što je on radio meni 2016.? Koja je razlika ako nekome kažete da je komunistički gojenac? Taj huškač i prevarant je odgovoran za prijavu koja je došla od bugarskog veleposlanstva za napade na troje bugarskih državljana. Zašto? Zato što je Brdu kod Kranja govorio protiv Bugarske. Ako je netko odradio nešto za Sjevernu Makedoniju onda je to HDZ i moja Vlada. Mi smo deblokirali pregovore i odluku da se donese odluka o pregovorima sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom i riješili problem koji su imali Nizozemska i Francuska. Nikada u našem politički jasno definiranom izlaganju potpore Sjevernoj Makedoniji nismo antagonizirali Bugarsku. On dođe jednom i napravi što? Da dođe nota za napadanje bugarskih državljana. To je huškač. Tu bozu prodavati neće hrvatskim građanima.'

Na pitanje je li dokazano da su napadi povezani s izjavom Milanovića, Plenković je rekao: 'Ah, to će policija istražiti. Nije bilo prije te izjave napada na Bugare niti je veleposlanica dolazila to prijaviti jer se to dogodilo ničim izazvanom. Policija je svjesna i ima tu prijavu'

Upitan o uvođenju obaveznog vojnog roka, Plenković je jasno dao do znanja: 'Ministar je rekao da je krivo shvaćen, te teme nema. Uvođenja obveznog vojnog roka neće biti'.

Na pitanje jesu li Boban, koji se hvalio da je podmetanjem požara otjerao filmaše, i Mihanović, koji je osumnjičen za plagiranje doktorata, najbolje što HDZ može ponuditi Splitu.

- Ja mislim da je Blaženko Boban u 4 godine pokazao da je sjajan župan za Splitsko-dalmatinsku županiju, da će dobiti povjerenje većine sugrađana u županiji i da će ponovno biti župan. Smatram da je Vice Mihanović puno bolji kandidat nego njegov konkurent, koji se na jedan vrlo arogantan i bahat način u televizijskim sučeljavanjima lovi znanja engleskog jezika. Vice Mihanović ima potporu velikog broja birača, uvjeren sam da će pobijediti u drugom krugu, kao što će pobijediti i Boban', rekao je Plenković.

Komentirao je i izjavu Tomislava Tomaševića da na ljevici ne plaču zbog Škorinih napada. Podsjetimo, Plenković je jučer poručio da 'ljevica plače'.

- Nisam prozvao njega. Pratim hrvatsku scenu, komentatore, medije. Ovoliko naricanja i plakanja nije bilo dugo. Gdje su svi ti koji su šutjeli na čitav niz uvreda i napada najnižeg karaktera koji se odvijaju kontinuirano zadnjih nekoliko godina. Šute. Milanović je zabranio vašem urednicima da zovu komentatora Puhovskog. Prestravili su se i nisu ga više zvali. Napao je Jutarnji list da su lihvari, HRT da su plaćenici jedne političke opcije, čelnika srpske manjine na način koji je gori od ovoga što sada slušamo. Gdje su bili lijevi komentatori? Šute. To je pitanje onda stila. Onda nastupaju apologeti i trbuhozborci koji svu tu salvu uvreda, najperfidnijeg vrijeđanja svih aktera u sceni pretoče kao njegovi guslari u pitanje stila. Onda imamo komentatore koji pišu tko bolje vrijeđa. Umjesto da se zgražaju nad Škorom koji je idealan kandidat za ljevicu u Zagrebu, ne može biti idealniji lijevoj kliki jer sve što izgovori će ih mobilizirati ekstra da ćemo to vidjeti u nedjelju. Bitno je da javnost vidi tko je tko na sceni. Imate toliko angažiranih nastupa gdje su inače ovi koji se zna tko su išli sto koraka dalje', rekao je Plenković.

Tagovi: Andrej Plenković, obvezni vojni rok, vojni rok
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE