GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: U subotu, 2. siječnja proglašen Dan žalosti

Plenković: U subotu, 2. siječnja proglašen Dan žalosti
DAN ŽALOSTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.12.2020 / 12:40
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je uvodni govor na sjednici Vlade.

"Nakon još jedne velike tragedije, jednog razornog potresa koji je odnio sedam života, izražavamo suosjećanje s obiteljima stradalih. Ujedno, 26 osoba je ozlijeđeno", rekao je Plenković dodajući da se ruševine i danas pretražuju.

"Mi ćemo kao Vlada danas donijeti niz odluka koje su vezane uz potrese. Prije svega odluku o proglašenju Dana žalosti u subotu, 2. siječnja. Vlada će kao što smo najavili otvoriti račun državne riznice za pomoć unesrećenima", dodao je.

Istaknuo je kako je ovo prigoda da Hrvatska još jednom pokaže svoje veliko srce.

"Posebno cijenimo ovu veliku mobilizaciju u nizu hrvatskih gradova i županiju. Preporučamo da pomoć ide organizirano, na jedan strukturiran način putem civilne zaštite.

Molim građane da budu i oprezni. Pojavljuju se neki lažni računi, tako da izbjegnemo bilo kakve situacije koje bi mogle biti drukčije od onih koje su zamišljene", rekao je.

Komentirao je i ukidanje propusnica.

"Donijeli smo odluku o ukidanju propusnicama, smatramo da je to u ovom trenutku primjereno. Molim još jednom sve da budu oprezni i da se pridržavaju epidemioloških mjera. I dalje se borimo protiv covida-19 i ne bi bilo dobro da se opustimo", ističe Plenković.

Plenković je rekao i kako je iz razgovora s predsjednicom Europske komisije jasno da je EU spremna pomoći i za ovu novu štetu nastalu u potresima na petrinjskom području.

"Želim kazati da će danas Hrvatsku posjetiti Janez Lenarčić, povjerenik za krizne situacije. Potom će on, zajedno sa Šuicom, ministrom Božinovićem i ministricom Tramišak otići u posjet pogođenom području. Jučer smo obišli i Petrinju i Sisak i Glinu i Pokupsko i Kravarsko. Nadam se da će se nakon ovih nekoliko potresa jutros situacija smirit. Popodne ćemo imati telefonsku sjednicu Vlade o preraspodjeli sredstava za zdravstveni sustav", kazao je zaključno.

Odmah na početku sjednice Vlada je izglasala 2. siječnja kao Dan žalosti za stradale u potresu na području Sisačko-moslavačke županije.

Tagovi: Dan žalosti, Andrej Plenković, potres u Petrinji
PROČITAJ I OVO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE