GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Trenutno se nalazimo u najtežem trenutku epidemije

Plenković: Trenutno se nalazimo u najtežem trenutku epidemije
EPIDEMIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.11.2020 / 12:27
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Danas se održava sjednica Vlade. Uvodno je premijer Andrej Plenković komentirao stanje s epidemijom u Hrvatskoj.

"Prije svega u vezi situacije s epidemijom. Nalazimo se u najtežem trenutku epidemije i stoga je ključno apelirati na sugrađane da se drže mjera. To su vrlo ozbiljne i promišljene mjere koje daju rezultate. U ovom trenutku nitko od nas ne želi daljnje pooštravanje i zatvaranje te zabranu kretanja. Prema naznakama danas, imat ćemo preko 3 tisuće novozaraženih. Ono što je dobro, da smo imali vrlo jasan i imamo vrlo jasan trend smanjenja rasta novozaraženih. U zadnjih tjedan dana imamo samo 5,5 posto više zaraženih. To je bitno. Ove mjere će dovesti do smanjenja rasta zaraze", rekao je Plenković.

Upozorio je kako moramo biti izrazito oprezni zbog zdravstvenog sustava i stanja s respiratorima u bolnicama.

Pranjem ruku i nošenjem maski možemo pridonjeti smanjenju širenja epidemije, rekao je premijer koji je upozorio građane da redovito prozračuju prostore.

Potom se osvrnuo na jučerašnji dan u Saboru i na sjednicu Nacionalnog vijeća o uvođenju eura. Smatra da je dokument koji je jučer pušten u javnost vrlo važan i namjera je da bude usvojen do kraja godine. Taj proces bi potom trebao trajati dvije godine.

Kazao je da se radi na pripremi Kolone sjećanja idući tjedan u Vukovaru.

"Odlučit ćemo tko će iz vlade ići u Vukovar, a tko u Škabrnju. Vjerujem da će 18. studeni biti obilježen dostojanstveno i u skladu s epidemiološkim mjerama", rekao je Plenković u uvodnom obraćanju na sjednici Vlade.

Na dnevnom je redu prijedlog Zakona o elektroničkim medijima koji se usklađuje s revidiranom Direktivom o audiovizualnim medijskim uslugama, posebno u digitalnom okruženju, a među ostalim, uređuje se pitanje odgovornosti za sadržaje koje generiraju korisnici na elektroničkim publikacijama, odnosno za komentare.

Vlada će se očitovati Hrvatskome saboru na prijedlog 40 oporbenih zastupnika za pokretanje pitanja povjerenja ministru gospodarstva i održivog razvoja Tomislavu Ćoriću, jer smatraju da je uvelike narušena njegova vjerodostojnost kao ministra u Vladi.

Vlada će donijeti i odluku o načinu raspodjele bespovratnih financijskih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije odobrenih za financiranje sanacije šteta od potresa na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije, imenovanju nacionalnog koordinacijskog tijela, tijela odgovornih za provedbu financijskog doprinosa i neovisnog revizorskog tijela.

Ministri će dobiti i informaciju o aktualnoj situaciji s koronavirusom u Hrvatskoj.

Vlada će raspravljati i o prijedlogu zakona o autorskom pravu i srodnim pravima, izmjenama i dopunama Zakona o članarinama u turističkim zajednicama te o provedbi Nacionalnog programa reformi 2020. za razdoblje svibanj - listopad.

Tagovi: Andrej Plenković, epidemija
PROČITAJ I OVO
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
SDP
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
ZAGREB - " Mora se spriječiti pljačka, mora se osigurati sloboda govora, to je prioritet."
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE