GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Škoro želi pomoći Bernardiću, kao ranije i Milanoviću

Plenković: Škoro želi pomoći Bernardiću, kao ranije i Milanoviću
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2020 / 21:30
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB – Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković poručio je kako svi birači od centra prema desno trebaju znati da predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro želi pomoći čelniku SDP-a Davoru Bernardiću, kao što je pomogao i Zoranu Milanoviću u izboru za predsjednika RH.

Nakon što ga je ranije danas Škoro prozvao da je pomogao u rehabilitaciji SDP-a, Plenković je na proslavi 31. obljetnice osnutka HDZ-a na zagrebačkom Jarunu Škori odgovorio kako se on pokazao na predsjedničkim izborima kao saveznik predsjednika Milanovića.

“Ako je netko u drugom kruga izbora u stanju poručiti da treba između jedan i dva izabrati tri, onda to govori koji su njegovi ciljevi“, rekao je i dodao da su Škorini podupiratelji javno pozivali birače da poništavaju listiće u drugom krugu.

Plenković je poručio kako birači od centra prema desno razumiju koja je njihova misija i uloga. “Ako su već pomogli Milanoviću, očito da sad žele pomoći Bernardiću“, zaključio je odgovarajući na pitanja novinara.

Za Zlatka Hasanbegovića – koji je kazao kako je Domovinski pokret, na čijoj je listi, jedina politička brana dolasku SDP-a na vlast te nazvao premijerove dosjetke besmislenima – Plenković je rekao da “on za njih nije bitan, niti je predmet našeg interesa“.

Naveo je i kako po njemu Hasanbegović nije ni trebao biti u HDZ-u, jer nema veze sa svjetnonazorom HDZ-a.
“Nismo ga nikad čuli riječ o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini, rijetko ćete iz njegovih usta čuti nešto što je povezano s predsjednikom Tuđmanom“, rekao je Plenković.

Ustvrdio je kako je Hasanbegović dovoljno rekao o lojalnosti kad je 2017. na lokalnim izborima odlučio otići iz HDZ-a.

“Ako netko odlazi sam, bez da kaže vodstvu, a član je Predsjedništva, na drugu listu, toliko o lojalnosti, korektnosti i habitusu takvog čovjeka“, izjavio je predsjednik HDZ-a.

Za Bernardića, čelnika SDP-a i Restart koalicije, rekao je da se sam diskvalificirao, “ne samo s onim primitivizmom prije nekoliko tjedna”, osvrčući se na njegovu uvredu na račun predsjednika sada raspuštenog 9. saziva Sabora i glavnog tajnika HDZ-a Gordana Jandrokovića, kojega je nazvao “rektalnim alpinistom”.

“Onaj tko se plaši, boji i bježi od sučeljavanja mislim da je bizarno da pretendira da preuzme ulogu vođenja Hrvatska“, rekao je Plenković.

Naglasio je kako HDZ, za razliku od drugih, ima velika postignuća i program koji projicira budućnost u vremenu kad traže novi legitimitet “za drugo poluvrijeme”, odnosni novi mandat na čelu države, a u kontekstu covida-19 kojeg su, ističe, u prvom valu savladali.

Plenković je poručio kako je to što su brojni stručnjaci i epidemiolozi zabrinuti što će biti najesen pravi razlog zbog kojeg žele dobiti novi legitimitet, kako bi mogli formirati vladu i boriti se za gospodarski oporavak te protiv eventualnog drugog vala pandemije.

U povodu obljetnice HDZ-a, istaknuo je kako su ovo dani kad se prisjećamo osnivanja “najsnažnije političke stranke u suvremenoj Hrvatskoj”, te djela prvog predsjednika RH i HDZ-a Franje Tuđmana, koji je u presudnim vremenima prepoznao trenutak i poveo hrvatski narod prema samostalnosti, oslobođenju okupiranih teritorija i međunarodnom priznanju.

Tuđman je praktički svojim aktivnostima 1990-tih godina zacrtao put razvoja Hrvatske kao slobodne zemlje u kojoj su transformirali gospodarski sustav, uredili pravni sustav i ostvarili strateške ciljeve članstva u EU i NATO-u, rekao je Plenković.

Napomenuo je kako HDZ danas, 31 godinu kasnije, ima zadaću i prigodu dalje unaprjeđivati društvo, osnaživati hrvatsku ekonomiju, jačati institucije koje su se pokazale otpornim i žilavim u vremenu pandemije, te dodatno osnaživati hrvatski suverenizam, koristeći sve prednosti kvalitetnog i utjecajnog položaja.

Tagovi: Andrej Plenković, Franjo Tuđman, Miroslav Škoro, Davor Bernardić, Zlatko Hasanbegović
PROČITAJ I OVO
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
RAKETE
Pentagon priznao: Isporučili smo moćne rakete Ukrajincima
WASHINGTON - Sjedinjene Države poslale su Ukrajini novi raketni sustav dugog dometa, potvrdio je Pentagon. To oružje velike preciznosti dio je hitnog vojnog paketa za Ukrajinu koji je SAD najavio u ožujku, ali "na zahtjev Ukrajine" nije bilo izričito navedeno na popisima isporuka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE